Hvorfor har vi ikke president i Norge? (Innbundet)

og 52 andre ting du lurer på om politikk

Serie: Og 52 andre ting du lurer på 1

Forfatter:

Susanne Kaluza

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 72
Illustratør: Furuberg, Leonard
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN: 9788202694678
Alder: 7 - 12
Om utgivelsen Hvorfor har vi ikke president i Norge?

Morsom og lærerik bok om politikk i tide til stortingsvalget!

Barn spør om mye rart, og i denne nye sakprosaserien får de svar. I Hvorfor har vi ikke president i Norge? Besvarer samfunnsdebattant Susanne Kaluza barnas små og store spørsmål om politikk. For hva gjør egentlig en politiker? Kan barn stemme når det er valg? Og er det sånn at statsministeren faktisk bor på stortinget?

Hvorfor har vi ikke president i Norge? er lærerik, lettfattelig og humoristisk illustrert, og en perfekt samtalestarter om politikk for barn i barneskolealder.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Barnas valg

    - din stemme teller!

    Stian Barsnes-Simonsen

    Innbundet
Presse Hvorfor har vi ikke president i Norge?

«Et kupp for vitebegjærlige barn – og for foreldre som sliter med å svare.»

 
Maya Troberg Djuve, DagbladetLes hele anmeldelsen

Kunnskapsbombe til fremtidens changemakers 21.08.2021

«Susanne Kaluzas Hvorfor har vi ikke president i Norge? er en nyttig og fin sakprosabok for barn. Gratis med på kjøpet får de voksne en oppfriskning av basiskunnskapen.»

«For barnas del er verdien av boka soleklar: De er generasjonen som skal løse klimakrisa, utslette rasisme og utjevne ulikheten i verden, så det er klart de må sette seg inn i det politiske systemet. Det betyr at de må begynne å tenke, reflektere og diskutere, helst så tidlig som mulig.»

«Jeg håper og tror at denne boka kan spire kunnskap og refleksjon om grunnleggende verdier, om hvilken verden vi ønsker å leve i og om hvordan vi alle – store som små – kan gjøre en forskjell.»

Shana Fevang Mathai, NRK.noLes hele anmeldelsen

Spillets regler 26.06.2021


"Boka er strukturert i en rekke spørsmål og svar. Spørsmålene treffer nok godt på hva barn lurer på. Hvorfor ordførere har kjeder, om politikere er uvenner, og hvorfor konger har krone på hodet."

"Et veldig fint trekk er balanserte framstillinger av politiske kjernespørsmål, som skatt og EU, der begge politiske leirer forklares. Denne boka er et godt utgangspunkt for å snakke om alle de politiske budskap og kampanjer som over sommeren vil fylle det offentlige rom."

"Leonard Furubergs morsomme tegninger levendegjør tematikken. Bildene vekker nysgjerrigheten med sterke farger og fokuserer på menneskene i politikken."

Karl Kristian Bekeng, KlassekampenLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Susanne Kaluza (f. 1981) er mor til tre barn og jobber som sjef ved Stiftelsen Litteraturhuset i Oslo. Hun har tidligere gitt ut fire bøker. Ved siden av jobben er Susanne varamedlem i Kultur og oppvekstutvalget i bystyret i Oslo. Susanne er utdannet journalist, og har tidligere jobbet som både journalist og redaktør femten år. Hun har også laget sin egen matboks, og har en liten stemme i Disney-filmen "Frost".

Bøker i serien