Gruppedynamikk og ledelse i idrett (Heftet)

Forfatter:

Rune Høigaard

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 374
Illustratør: Haugeland, Ronny
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202675264
Kategori: Idrettsfag , Pedagogikk og lærerutdanning , Helse- og sosialfag , Kroppsøving og Lærerutdanning
Fag: Idrettsfag, Kroppsøving
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Gruppedynamikk og ledelse i idrett

Gruppedynamikk og ledelse i idrett gir en innføring i gruppepsykologi for studenter i idrettsfag på universitets- og høgskolenivå. Boken er også aktuell for trenere, idrettsledere og utøvere som ønsker å få en mer teoretisk forståelse av hvordan idrettsgruppen fungerer.

Forfatteren gir en grundig innføring i sentrale teorier, fenomener og prosesser innen gruppedynamikk og ledelse i idrettsgrupper. De ulike teoriene og forskningsresultatene som blir presentert, gir leseren et bedre grunnlag for å forstå hva som påvirker en idrettsgruppe, hva som skjer i gruppen og hvordan vi kan skape inkluderende, effektive og godt presterende grupper.

Boken er en revidert og omarbeidet versjon av Gruppedynamikk i idrett. Kapitlene er oppdaterte og inkluderer nå også tema som felles mentale modeller, kommunikasjon i grupper, individuell motivasjon i grupper og nyere perspektiver på ledelse. I tillegg er det 10 nye kapitler som blant annet omhandler sosial identitetsteori, subgrupper, humorklima i grupper, gruppekonflikt, teambygging og teamkultur.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Rune Høigaard (f. 1962) er professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder og professor II ved NTNU. Han er også fagansvarlig i idrettspsykologi ved Olympiatoppen Sør. Høigaard har lang erfaring med undervisning innenfor veiledning, coaching, gruppedynamikk og idrettspsykologi. I tillegg har han mange års erfaring med veiledning, teamutvikling og organisasjonsutvikling innenfor idrett og næringsliv. Hans primære forskningsfelt er gruppedynamikk, veiledning, coaching og ledelse i idrett. Han har publisert en rekke nasjonale og internasjonale vitenskapelige artikler og bøker.