God skriveutvikling (Heftet)

Kartlegging og undervisning

Forfatter:

Ingvar Lundberg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: God skrivutveckling
Oversatt av: Thorbjørnsen, Kari Marie
ISBN: 9788202306540
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Norsk , Lese- og skriveopplæring , Pedagogikk og elevkunnskap og Lærerutdanning
Fag: Lese- og skriveopplæring, Norsk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen God skriveutvikling

Skriveundervisning må drives på alle trinn i skolen. Særlig viktig er det å følge med i elevenes framskritt i de første skoleårene. Her får du et redskap som gjør det mulig for deg å følge hver enkelt elevs skriveutvikling og gi hver elev individuell hjelp.

Boka God leseutvikling – kartlegging og øvelser, som kom for noen år siden, inneholder blant annet utviklingsskalaer for ulike dimensjoner ved barns tidlige leseutvikling. Disse skalaene blir i dag anvendt i stort omgang ved svenske og også i norske skoler. Siden lese- og skriveutviklingen henger tett sammen, har mange uttrykt behov for en tilsvarende bok om skriveutvikling.

Dette er en slik bok. På samme måte som i boka om leseutvikling definerer professor Ingvar Lundberg her fem dimensjoner med ulike trinn på veien mot gode skriveferdigheter. Trinnene er beskrevet med eksempler, som gjør det lettere for læreren å avgjøre hvor langt den enkelte elev har kommet i de ulike utviklingsdimensjonene. Boka er oversatt fra svensk.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse God skriveutvikling

«Bogen er fyldt med forklarende figurer, små kraftfulde sentenser og skriveeksempler, der anskueliggør skriveudvikling på forskellige trin inden for de fem dimensioner. Bogen er på norsk, men sat med en letlæselig typografi, der gør den meget læsevenlig. Den kan varmt anbefales.»

Anne Kirsten Brodersen, Læsepædagogen 2/2010

Veien til gode skriveferdigheter

«Denne lett tilgjengelige boka beskriver veien mot god skriveferdighet og er derfor et kjærkomment bidrag til læreren i arbeidet med å legge til rette for en helhetlig lese- og skriveopplæring! [...] Den praksisnære tilnærmingen gjør den til et svært anvendelig arbeidsredskap i hverdagen på skolen. Denne boka finner veien til mange skoler rundt om i landet!»

Anne Marit Valle, Bedre skole 1/2010

Til toppen

Forfatter(e)
Ingvar Lundberg är professor emeritus i psykologi, numera verksam vid Göteborgs universitet. Han har i många decennier ägnat sig åt frågor som har med barns lärande att göra. Han har särskilt studerat språkliga förutsättningar för läsinlärning, läs- och skrivsvårigheter samt matematiksvårigheter. Han är hedersdoktor, ledamot av Academia Europaea samt Rodin-akademin.