God digitalisering (Heftet)

Forfatter:

Kai A. Olsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 292
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202617769
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Etikk og Organisasjon og ledelse
Fag: Etikk, Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen God digitalisering

God digitalisering presenterer datateknologiens muligheter og begrensninger, og hvordan riktig bruk av IT kan gi store fordeler for bedrifter og privatpersoner.

Den som vil tilby gode og effektive tjenester, må ta i bruk IT-verktøy. Men ofte ender det med at man bare «setter strøm på papiret» – altså flytter tjenesten fra papir til dataskjerm – uten å oppnå den helt store gevinsten. Denne boken drøfter en lang rekke eksempler som gir leseren innsikt i hvordan man kan tenke nytt og tilpasse rutiner og prosesser til en digitalisert verden.

Teknologien byr på både muligheter og trusler. Ikke alle gode ideer lar seg realisere, og heldigvis er heller ikke alle truslene realistiske. Med god digitalisering vil du bli i stand til å gjøre dine egne vurderinger av teknologien, til å se hvilken innvirkning IT vil få for ditt liv og ditt arbeide.

God digitalisering er skrevet for studenter innen informasjonsteknologi, og for virksomme innen digitaliseringsarbeid, både i offentlig forvaltning og private bedrifter.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Kai A. Olsen er professor II i informatikk ved Universitetet i Bergen og ved University of Pittsburgh i USA, og professor emeritus ved Høgskolen i Molde og OsloMet – Storbyuniversitetet. Han er sivilingeniør fra NTNU. Olsen har skrevet en rekke fagbøker og forskningsartikler om databehandling, utviklet sentrale datasystemer for flere norske virksomheter, og arbeider også som IT-rådgiver for bedrifter, både i Norge og i USA.