Fra nei til ja (Heftet)

Kreativ forhandlingsteknikk

Forfatter:

Bruce Patton, Roger Fisher og William Ury

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 238
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Getting to yes
Oversatt av: Engetrøen, Ragnhild og Sørensen, Roar
ISBN: 9788202455262
Kategori: Statsvitenskap , Organisasjon og ledelse , Salg og PR og Markedsføring
Fag: Markedsføring, Organisasjon og ledelse, Salg og PR, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Fra nei til ja

Lær hemmeligheten bak vellykkede forhandlinger!

Fra nei til ja er en moderne klassiker i forhandlingsteknikk som hjelper deg til å bli en bedre forhandler. Boken er basert på arbeidet til «The Harvard Negotiation Project», et høyt ansett samarbeid mellom Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Tufts University. I prosjektet jobber forskere og praktikere med å studere alle nivåer av forhandlinger og konfliktløsning. De beste resultatene fra dette arbeidet presenteres i boken og gir leseren en forståelig universell metode for å nå gjensidig tilfredsstillende løsninger i forretninger og på andre områder.

Fra nei til ja viser deg trinn for trinn hvordan du skal

  • skille mellom problem og person
  • rette oppmerksomheten mot interesser og ikke posisjoner
  • arbeide sammen for å finne kreative og rettferdige alternativer
  • mestre en forhandlingssituasjon med enhver part og på ethvert nivå
Boken lærer deg hvordan du oppnår avtaler som gagner begge parter, og hvordan du unngår vanlige feil som stillingskrig, personangrep og subjektive kriterier.

Fra nei til ja er en oversettelse av den tredje utgaven av bestselgeren Getting to yes.

Sagt om boken

«Egenskapene til en god forhandler må læres og utvikles over tid. Kunnskap om forhandlingsteknikk må derfor ikke undervurderes. Denne boka er et svært nyttig verktøy i så henseende.»
Hanne Inger Bjurstrøm, special envoy for climate, tidligere arbeidsminister og sjefsforhandler i UNFCCC.

«Vil du bli en bedre forhandler, finnes det neppe noe bedre sted å begynne enn med denne klassikeren. Fra Nei til ja tar deg gjennom de grunnleggende skritt for å fremme egne interesser, ta vare på relasjoner og gjøre de beste avtaler i dine private og profesjonelle forhandlinger.»
Sverre Blandhol, professor ved det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo og mekler og rådgiver i Palatin as

Til toppen

Forfatter(e)

Roger Fisher (1922–2012) var professor ved Harvard Law School samt grunnlegger og leder av Harvard Negotiation Project. Han tjenestegjorde i det amerikanske flyvåpenet under andre verdenskrig, var utstasjonert i Paris under Marshallplanen og arbeidet senere for det amerikanske justisdepartementet i Washington D.C. Han praktiserte også som jurist i Washington og var rådgiver for det amerikanske forsvarsdepartementet. Fisher var forfatter og medforfatter av en rekke prisbelønnede fagbøker og salgssuksesser, deriblant Beyond reason. Using emotions as you negotiate.

Bruce Patton er medgrunnlegger av Harvard Negotiation Project, medstifter av Harvards forhandlingsprogram og grunnlegger og partner i Vantage Parners, et rådgivingsselskap som bistår multinasjonale selskaper i forhandlinger. Som forhandler var han delaktig i avtalen som endte gisselkrisen i Iran, arbeidet med fredsprisvinneren Oscar Arias’ fredsplan for Sentral-Amerika og bragte alle parter inn i den konstitusjonelle prosessen som førte til avskaffelsen av apartheid. Patton er utdannet ved Harvard College og Harvards juridiske fakultet og medforfatter av New York Times bestselgeren Difficult conversations. How to discuss what matters most.

William Ury er medstifter av forhandlingsprogrammet ved Harvard og Distinguished Fellow ved Harvard Negotiation Project. Ury har studert sosialantropologi ved Yale og har en doktorgrad fra Harvard University. Ury har arbeidet som forhandler og rådgiver i lang rekke forhandlingsprosesser, fra ulovlige streiker til etniske kriger rundt om i verden. Han var rådgiver for Det hvite hus ved etableringen av sentrene for risikominimering av atomvåpen i Washington og Moskva. Urys nyeste prosjekt bærer navnet Abrahams sti, en tverrkulturell reiserute gjennom Midtøsten som følger i Abrahams fotspor, utallige kulturer og livssyns stamfar. Hans nyeste bok er The power of a positive no. Save the deal, save the relationship and still say no.