Form møter form (Heftet)

Lek møter teater

Forfatter:

Ragnhild By (red.)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 235
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202270377
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Estetiske fag , Barnehagelærerutdanning og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Estetiske fag, Kunst, kultur og kreativitet
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Form møter form

Form møter form - lek møter teater er en bok om å arbeide med drama/teater i barnehagen gjennom en skapende arbeidsmåte. Dette krever en lekende voksen som våger å gå inn i den dype leken sammen med barna og bli grepet av den. Men, det er ikke nok å bli grepet, man må også begripe. Derfor handler denne boken om hvordan man kan lære å bruke drama/teater sammen med barn, og om hva leken og drama/teater kan bidra med i møte mellom mennesker.

Boken er skrevet av en rekke fagpersoner som alle, på ulike måter, har faglig kunnskap og mye erfaring med bruk av drama/teater i førskolelærerutdanningen og i barnehagene. De ulike kapitlene handler om: fortellerkultur, figurteater, teater for funksjonshemmede barn, å bruke musikkinstrumenter i scenisk lek, hvordan spille teater ute i naturen, hvordan bildeboken kan være utgangspunkt for tverrfaglig arbeid, beskrivelser av teateroppsetninger for de aller minste barna, dramaturgi og produksjonsledelse, barneteaterensembler og hvordan man utvikler og gjennomfører en teateroppsetning for og med barn.

Boken er ment for studenter i førskolelærerutdanningens dramafag, men passer også for førskolelærere og lærere i grunnskolen (SFO) og i kulturskolene.

Til toppen

Forfatter(e)

Ragnhild By (f. 1966) er utdannet lektor med opprykk i drama/teater fra Universitetet i Trondheim (NTNU). Hun arbeider for tiden ved Malvik og Skaun Kommunale Kulturskole som lærer i drama/teater og dans og driver Teater ÅKO-Kompetanse i drama/teater. Hun har arbeidet ved Dronning Mauds Minne Høgskole for førskolelærerutdanning og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i mange år og har vært lærer i videregående skole. Hun er opptatt av leken/kreativitet som felles arena for voksne og barn i kulturelle sammenhenger.

Ingvild Olsen Olaussen (PhD) is associate professor in drama and theater at Queen Maud University College of early Childhood education (QMUC), Her research interests include storytelling, multimodal perspectives, artistic and bodily approaches to learning and interaction. Further information: https://intranett.dmmh.no/min-side