Forhandling og påvirkning (Heftet)

Oppgavesamling med teori og løsningsforslag

Forfatter:

Olav Johansen, Katusha Otter Nilsen og Hanne Stavelie

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 194
Illustratør: Olsen, Ove
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202706197
Kategori: Idrettsfag , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Etikk , Organisasjon og ledelse , Salg og PR , Markedsføring , Helsefag og Logistikk
Fag: Etikk, Helsefag, Idrettsfag, Logistikk, Markedsføring, Organisasjon og ledelse, Salg og PR
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forhandling og påvirkning

Trenger du hjelp til å utvikle deg som forhandler og til å planlegge påvirkningsarbeid?

Denne boken er en case- og oppgavesamling der målet er å bygge bro mellom teori og praksis i fagområdet forhandling og påvirkning. Samlingen legger særlig vekt på praktisk forståelse og gir deg små og store oppgaver som vil hjelpe deg til å skape gode resultater i det virkelige arbeidslivet.

For å bli en god forhandler og påvirker er det lurt å øve seg med så mange virkelighetsnære situasjoner som mulig. Boken gir deg øvelser som svarer på følgende spørsmål:

• Hvilke forberedelser er avgjørende for en god forhandling?
• Hvordan øke «størrelsen på kaka»?
• Hvilke faktorer må med i strategisk påvirkning?
• Hvordan utnytte psykologiske mekanismer?

Samlingen kan brukes i undervisning i forhandling og påvirkning ved universiteter, høyskoler og i arbeidslivet. Den gir praktisk trening for nettstudenter, campusstudenter, etter- og videreutdanningsstudenter og ledere, tillitsvalgte og fagpersoner som deltar på kurs.

Til toppen

Forfatter(e)

Olav Johansen er førstelektor i organisasjon og ledelse ved Høyskolen Kristiania og Universitetet i Sørøst-Norge. Her har han fagansvar for emner innen forhandling, påvirkning, kunnskapsledelse og lederutvikling. Han er utdannet Cand. Paed. fra Universitetet i Oslo med spesialisering i undervisning og ledelse og har lang erfaring fra næringslivet og som foreleser i etter- og videreutdanningskurs for ledere og tillitsvalgte. Johansen har også grunnlagt og driver Senter for erfaringsbasert ledelse.

Katusha Otter Nilsen er høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania. Hun har fagansvar og underviser i forhandling og påvirkning, økonomisk historie og bærekraftig reiseliv. Hun er utdannet statsviter fra UiO og har erfaring fra statsforvaltningen, som undervisningsleder ved Holocaustsenteret og som kursholder for Oslopolitiet, politiske ungdomsorganisasjoner og fagbevegelsen.

Hanne Stavelie er høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania. Hun har fagansvar og underviser i internasjonal kommunikasjon, forretningsetikk og forhandlinger, språk og akademisk skriving samt organisasjons- og ledelsesfag. Hun er Cand. Philol. med spesialisering i spansk språk og kulturkunnskap, og har en mastergrad i Organisasjon, Ledelse og Arbeid fra Universitetet i Oslo med spesialisering i skoleledelse og profesjonsstudier.