Empowerment i arbeidslivet (Heftet)

Et myndiggjøringsperspektiv på ledelse, selvledelse og medarbeiderskap

Forfatter:

Stein Amundsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Illustratør: Olsen, Ove
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202542467
Kategori: Organisasjon og ledelse og Samfunnsfag
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Empowerment i arbeidslivet

Empowerment eller myndiggjøring i arbeidslivet innebærer frigjøring og utvikling av kraften som finnes i de menneskelige ressursene på en arbeidsplass. Medarbeidere som får og tar imot ansvar, myndighet og autonomi, blir en bærebjelke i organisasjonen, mens lederne får en mer rammesettende, delegerende, motiverende og utviklende rolle. Relasjonen mellom ledere og medarbeidere baseres i større grad på tillit enn på styring og kontroll.

Empowerment i arbeidslivet behandler en rekke sentrale temaer:

  • Hva er empowerment – ulike perspektiver og historiske røtter
  • Maktdeling, autonomi, ledelse og styring, tillit og kontroll
  • Den norske arbeidslivsmodellen
  • Empowerment på individnivå – myndiggjorte ansatte
  • Myndiggjørende ledelse
  • Selvledelse
  • Medarbeiderskap
Avslutningsvis ser forfatteren de ulike temaene i sammenheng og plasserer dem inn i en helhetlig modell han kaller myndiggjøringshuset.

Boka har en solid faglig og forskningsmessig forankring og henvender seg til studenter innenfor organisasjons-, ledelses- og arbeidslivsfag. Med sin praktiske tilnærming er den også egnet for ledere, medarbeidere og konsulenter som ønsker inspirasjon og relevant kunnskap om empowerment i sitt daglige arbeid.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Stein Amundsen (PhD) er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet, hvor han arbeider med undervisning og forskning innen organisasjons- og ledelsesfeltet. Han er utdannet sivilingeniør, har en Master of Management grad fra Handelshøyskolen BI og en doktorgrad fra NTNU innen myndiggjørende ledelse. Han har også en utdannelse innen NLP og coaching, og arbeider i tillegg med leder- og medarbeiderutvikling fra eget firma Amundsen Prosessveiledning. Fra tidligere har han 15 års erfaring som leder i ulike organisasjoner.