Behandling som virker (Heftet)

Relasjonens, alliansens og kontekstens betydning

Forfatter:

Bjørn Wormnes

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 224
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202408954
Kategori: Helsefag og Sykepleiefag
Fag: Helsefag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Behandling som virker

Relasjonen mellom behandler og pasient er avgjørende for god og virksom behandling. Kvaliteten på denne relasjonen er vesentlig for pasientens mottakelighet for behandling og bestemmer både hvordan behandlingen forløper, og hvor vellykket resultatet blir.

Denne boka gir en systematisk og evidensbasert framstilling av psykologiske faktorers betydning for god og virksom behandling. Den beskriver hvordan samarbeid og allianse virker, og hvor viktig det er å ha fokus på ressurser, mestringstro, optimisme og opplevelsen av at behandlingen er gjennomførbar. Boka diskuterer også hvordan stress, usikkerhet og prestasjonsangst påvirker kroppen, og hvordan kunnskap om stressmestring gir gode helseeffekter.

Boka egner seg for studenter innen psykologi, medisin og helse- og sosialfag samt profesjonelle som driver pasientrettet behandling og veiledning av kollegaer.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Behandling som virker

Nyttig om betydningen av behandler-pasient-forholdet

Utdrag ur anmeldelsen: "Boken er godt skrevet og strukturert. Den er lett å lese og med gode oppsummeringer etter flere av kapitlene. Forfatteren sier selv i forordet at boken er en oppsummering av 45 års erfaring med psykologisk behandling og undervisning. Samlet sett er dette en god gjennomgang av relasjonens, alliansens og kontekstens betydning for effekten av behandling i ulike former for klinisk virksomhet."

A Finset , Tidsskrift for Den norske legeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Bjørn Wormnes er psykolog og førsteamanuensis ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet flere bøker og er publisert i nasjonale og internasjonale tidsskrifter.