Barns seksuelle leker (Innbundet)

Hvordan forstå og arbeide med barns seksualitet i barnehagen

Forfatter:

Pia Friis

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 56
Illustratør: Valeur, Tiril
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202591410
Kategori: Kropp, bevegelse og helse , Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse , Barns utvikling, lek og læring og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Kropp, bevegelse og helse, Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Barns seksuelle leker

Barns seksuelle leker gir kunnskap til barn og voksne om barns seksuelle følelser. Barn trenger bekreftelse på og aksept for at seksuelle følelser er normalt, og det får de ved at den voksne møter den seksuelle leken på en aksepterende og trygg måte. Boka består av ei barnebok og en fagdel. Barneboka er illustrert, og teksten er ment for høytlesning. Det er forslag til samtalespørsmål med barna i denne delen, og det er viktig å ta seg tid til å reflektere og samtale sammen med barna.

En nødvendig og viktig bok for barn, ansatte i barnehager og foreldre. Boken bidrar til gode samtaler og forståelse både hos barn og voksne om det å utforske egen kropp og leke ulike leker. I mor- og farleker og doktorleker øves barn i å sette grenser og å kjenne på lyst og kontroll.
Margrete Wiede Aasland, pedagog og spesialist i sexologisk rådgivning

Dette er en viktig og utviklende fagbok for både barn og voksne om et sensitivt tema. Barna blir engasjerte i fortellingen om Sara og Petter, som er nysgjerrige på kropp og følelser. Pia Friis legger opp til samtale og refleksjon for både voksne og barn.
Robert Ullmann, daglig leder i Kanvas

En viktig og god bok om et litt vanskelig tema. Vekslingen mellom fortelling, informasjon og refleksjonsspørsmål gjør boken brukervennlig og praksisnær. Boken kan anbefales til både barnehagelærerstudenter, barnehagelærere og andre som jobber med barn.
Cecilie Ottersland Myhre, universitetslektor ved OsloMet – Storbyuniversitetet

Målgruppen for boka er ansatte i barnehager og barnehagelærerstudenter.

Til toppen

Andre utgaver

Barns seksuelle leker
Bokmål Ebok 2020

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Pia Friis er utdannet barnehagelærer og har jobbet i barnehagesektoren i over 40 år. Hun arbeider nå i den ideelle barnehagestiftelsen Kanvas som fagkonsulent i Kanvas kompetanse. Hun har holdt foredrag i en årrekke om hvordan barnehagen kan forholde seg til barns seksuelle leker, en tematikk som i de senere årene har blitt satt i sammenheng med forebygging av seksuelle overgrep.