Jeg er meg! Min meg (Innbundet)

En bok om kropp og vonde følelser, ulovlige hemmeligheter og berøringer

Forfatter:

Eli Rygg og Margrete Wiede Aasland

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 48
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276347845
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Helse- og sosialfag , Sosialfag og Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Jeg er meg! Min meg

Mange barn er dessverre utsatt for overgrep eller omsorgssvikt. Og enda verre: De fleste av dem går gjennom barndommen uten at noen gjør noe med det. Kanskje er det ingen som oppdager det, kanskje er det ingen av de som vet, som våger å si eller gjøre noe.

Gjennom boka og samtalene rundt de ulike temaene ønsker vi å bidra til at barn kan få et godt og bevisst forhold til kroppen sin. Vi ønsker at de på den måten skal få hjelp til å tørre å si fra til voksne når de opplever ting som for eksempel kan være vondt, ekkelt eller rart.

Boka skal også bidra til å gjøre barn og voksne bevisst på forskjellen mellom gode og vonde hemmeligheter. Vi vil at barn skal si fra til voksne om hemmeligheter som kan være «store som fjell», som en fireårig gutt sa det. Og vi vil at voksne skal tørre, ville og ta seg tid til å høre etter hva barnet forteller til oss.

Boka gir den voksne økt kunnskap om å se de barna som må bli sett, og å sette i gang tiltak for barnets beste. Den skal hjelpe voksne til å tørre å si fra mer, når vi er bekymret for om barn opplever ting det ikke bør oppleve. Det kan gjelde enten de blir behandlet dårlig med ord, vold eller seksuelle overgrep, eller er vitne til foreldre som krangler eller slåss.

Jeg er meg! Min meg! passer i samtaler med barn fra ca. 4 til 8 år. Boka er utviklet med midler fra Stine Sofies Stiftelse.

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Du er OK

  Samtalebok for barn og voksne om følelser og aksept

  Eli Rygg

  Heftet
 • Si det til noen

  En bok om seksuelle overgrep mot barn og unge

  Margrete Wiede Aasland

  Heftet
Forfatter(e)

Margrete Wiede Aasland er utdannet pedagog og har spesialutdanning i sexologisk rådgivning. Hun har egen klinisk praksis ved Sexologisenteret i Oslo. og er tilknyttet Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet, avdeling Alta.
Aasland arbeider som terapeut og underviser. I tillegg til ulike medier, er hun mye brukt som veileder og foredragsholder rundt omkring i Norge. Hennes spesialarbeidsområde er barns seksuelle utvikling og atferd, og barn som er utsatt for seksuelle overgrep og barnas familier. Aasland arbeider også terapeutisk med overgripere.


Eli Rygg er barnepleier og har arbeidet med barn og unge på gulvet i over 40 år. Hun har vært både familieveileder og miljøarbeider i barnevernet og er en mye brukt foredragsholder. Eli Rygg er også forfatter og underholder og ble landskjent som programleder i barne-TV-programmet Portveien 2. Hun jobbet flere år med barne- og frokost tv og som reporter i barneradio, og skrev ukentlig i A-pressens Barnekroken gjennom 15 år. Se mer om Eli Rygg på hennes hjemmeside.