Å lykkes med...

Å lykkes med rettslære (Heftet)

Rettslære vg2 og vg3

Forfatter:

Sigmund Dalehaug

Nå kan du få digitale vurderingseksemplar. Raskere og mer miljøvennlig!
Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202672478
Kategori: Rettslære 1 og Rettslære 2
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Rettslære 1, Rettslære 2
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Å lykkes med rettslære

Å lykkes med rettslære gir en innføring i juridisk argumentasjon og mange praktiske råd til oppgaveskriving og eksamensforberedelser. Boka er først og fremst rettet mot deg som har rettslære som fag på videregående, men den kan også være nyttig om du skal studere juss og ikke har skrevet juridiske tekster tidligere.

Å lykkes med rettslære starter med en innføring i juridiske grunntanker for så å gi en oversikt over de juridiske kildene. Deretter fortsetter boken med juridisk metode og viser hvordan man kan argumentere juridisk korrekt i praksis. Det er brukt en dom for å illustrere bruken av rettskilder og mange konkrete eksempler fra faget rettslære.

Videre gir boken en innføring i å skrive juridiske tekster fra disposisjon til ferdig besvarelse. Til slutt er det tatt inn flere kommenterte elevbesvarelser der man ser den juridiske argumentasjonen i praksis.

Det kan være nyttig å ha med seg Å lykkes med rettslære til eksamen. Boken gir oversikt over hva du må huske når du skal skrive juridiske tekster, og den er derfor et godt hjelpemiddel. Selv om fokuset er på den skriftlige fremstillingen, bruker du samme juridiske metode når du skal fremstille jussen muntlig. Boken er derfor relevant også for muntlig eksamen i rettslære.

Å lykkes med rettslære er også tilgjengelig i digital utgave på Brettboka.no.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Sigmund Dalehaug er jurist og lektor med master i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen, i tillegg har han en master i teologi og bachelor i kultur- og samfunnsfag. Dalehaug har undervist i rettslære, samfunnsfag, religion og sikkerhet i videregående skole i 14 år og vært sensor ved eksamen i rettslære 2. Han har også vært tilknyttet Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer, der han har rettet innleveringer og eksamener i bachlelorstudiet i juss.

Å lykkes med...
Å lykkes med... er nyttige hjelpebøker for deg som er elev i videregående skole. De skal brukes sammen med de vanlige lærebøkene og hjelper deg med å strukturere stoffet og forberede deg til eksamen. Bøkene komprimerer stoffet og gir eleven "knagger" å henge den kunnskapen du allerede har på.