coSinus Digital matematikk Sinus

Feide 1.6/2.0

Fag: Matematikk 1P, Matematikk 1P-Y, Matematikk 1T
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen, Kunnskapsløftet
Om læreverket coSinus Digital matematikk Sinus

coSinus – alle Sinus matematikk ressurser på et sted med én innlogging. coSinus er et nytt, digitalt verktøy i matematikk for videregående skole. Vi tilbyr bruk av coSinus skoleåret 2019/2020 for kursene 1P, 1T og 1P-Y – gratis og uforpliktende for klassen din (siste utgave, gjeldende læreplan).

For eleven:

• Få teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og video
• Løs oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis
• Eksempeloppgaver og løsningsforslag alltid tilgjengelig
• Integrert CAS og graftegner


For læreren:

• Oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon
• Valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet
• Kommunikasjon med den enkelte elev og klassen
• Selvrettende kapitteltester

Gratis bruk med klassen skoleåret 2019/2020 krever Feide med gruppehåndtering (1.6 eller nyere versjon). Her kan du lese mer om tilskudd til oppgradering av Feide på Udir sine sider.
Mens vi venter på oppgradering av Feide i enkelte fylker, tilbyr vi alternativ pålogging uten Feide.

Kom godt i gang med coSinus fra skolestart
Alle brukerhåndteringer i coSinus foregår i Feide og på cdu.no. Systemansvarlig ved skolen oppretter og lager undervisningsgruppene i Feide. Hvem er ansvarlig på din skole? Søk opp din skole her https://www.feide.no/brukerstotte alternativt har skolen kanskje en IT-ansvarlig som kan ta dette direkte. Det er litt ulikt hvordan og hvem som gjør dette på de ulike skolene.


Så fort du som lærer er lagt til i en gruppe med fagkode «MAT1001» (1P-Y), «MAT1013» (1T) eller «MAT1011» (1P) vil du kunne logge inn og se innholdet. Brukerne for elevene opprettes og plasseres i de riktige gruppene etter hvert som de logger inn. Du vil altså ikke se elevene i din gruppe før de har logget inn første gang.

Her kan du lese mer om hvordan elevene gis tilgang til coSinus i brukeradministrasjonen på cdu.no.

Se en kort film og prøv deg på noen oppgaver på cosinus.cdu.no (nederst på siden, uten pålogging).

Her kan du se redaktørene i matematikk presentere coSinus på årets Sinusseminar (15 min opptak).

Fagfornyelsen 2020
Høsten 2020 vil alt innhold i coSinus være tilpasset læreplanene i fagfornyelsen for alle fellesfagene matematikk vg1. Sinus lærebøker kommer også i nye utgaver til Fagfornyelsen. Strukturen i coSinus er den samme som i Sinus-bøkene og kan derfor brukes parallelt, dersom det er ønskelig.

Har du spørsmål, send oss en e-post på sinus@cappelendamm.no.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)
Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi. Han har over 25 års undervisningserfaring i matematikk, fysikk og naturfag.

Han jobber i dag som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i matamatikkursene 1T, R1 og R2. Han har også undervist i matematikk på yrkesfag.
Sigbjørn har vært med i Sinus-teamet siden 2006 og ble tildelt Holmboeprisen i 2011.

Svorstøl er lektor i matematikk og assisterende rektor ved St. Hallvard videregående skole. Svorstøl har jobbet med Sinus i en årrekke, som både forlagsredaktør og forfatter.

Oldervold er matematiker fra NTH og har lang undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanning. Han har vært en sentral forfatter for Sinus-verket i 25 år.

Titler/bestilling