Kristin M. Hauge
© Foto: Mona Nordøy

Kristin M. Hauge

Kristin M. Hauge (f. 1969) jobber som forfatter, skyggeforfatter, portrettskribent og frilansjournalist. Hun har 20 års bakgrunn som nyhetsjournalist i VG og utgavesjef/digitalredaktør i KK. Hun har tidligere utgitt Brev til en datter (2018) og vært medforfatter på Alt du ikke ser (2019).

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform

Anmeldelser

"Alle kan trekke lærdom av denne boken, hvor gamle nyfeminister forteller om sitt liv og virke."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeBrev til en datter

KRONIKK: "Jeg har lest en god bok: Brev til en datter av Kristin M. Hauge. (...) Boken kan leses som en roman, en lærebok og som debattbok. Jeg brukte den på alle måter og den har gitt meg flere gode samtaler og refleksjoner."

Hanne Luthen, Moss AvisBrev til en datter

«Vi har hørt om damene før, men Hauge oppsummerer deres liv og kamper, og kanskje mest interessant: Hun møter feministene som aldrende kvinner som ser tilbake, nyanserer og revurderer. De gir kloke råd og utvidede perspektiver til nye generasjoner.
« Brev til en datter» er viktig historieskriving om kvinners liv.»

Maya Troberg Djuve, DagbladetBrev til en datter

«Hauge er en prisbelønt portrettjournalist, og kvinnene hun møter, har historier nok til å fylle en biografi hver. Hauges mini-biografier blir fortettet samtidshistorie av godt merke.
[...]
Hos en som selv har en elleve måneder gammel datter, men som ikke vet stort om å være jente, har Hauges bok gitt noen nye bekymringsrynker. Jeg skulle så gjerne ha fortalt min datter at verden er et bedre sted enn den er. At hun aldri trenger å være redd, og at ingen kommer til å behandle henne som mindre verdt fordi hun er jente. Men det er ikke sant. I stedet kan jeg fortelle henne om dem som gikk før henne, og som gjorde samfunnets begrensninger til skamme. Da er de vi møter i « Brev til en datter», et godt sted å starte.»

Mímir Kristjánsson, KlassekampenBrev til en datter