Les om Unibok

Unibok

De fleste av våre lærebøker for videregående skole er tilgjengelige som Unibok. Nå tilbyr vi også flere titler som Unibok både for grunn- og videregående skoler, høgskoler og universiteter.

Lisenser og innlogging

Grunnskoler og videregående skoler logger inn med Feide på unibok.no.

Forelesere og studenter ved universiteter og høgskoler må være registrert på cdu.no og logger inn med samme bruker på unibok.no.  

Kjøp av lisenser på cdu.no*

Unibok

Unibok er en ny generasjon digital lærebok utviklet primært for skoler. En unibok kan brukes i alle moderne nettlesere, på PC, Mac og nettbrett og tilpasser seg skjermstørrelsen responsivt. Unibok krever ingen egen programvareinstallasjon.

Unibok er et samarbeid mellom læremiddelforlag som ønsker å tilby en felles standard for digitale lærebøker. Initiativtakerne til Unibok er Aschehoug undervisning og Cappelen Damm undervisning.

 

For å bruke en unibok må skolen kjøpe lisenser og logge inn med FEIDE. Brukeren har tilgang til alle sine unibøker på ett og samme sted uten hensyn til hvilket forlag som har gitt dem ut.

Alle unibøker har innlest lyd med god kvalitet. Bøkene har samme funksjonalitet: søk, justerbar skriftstørrelse, notatfunksjon, bokmerking og en svært fleksibel visning av innholdet på skjermen. Brukeren kan på den måten arbeide aktivt med lærestoffet inne i selve boka og gjøre den "til sin egen".

Innholdet i en unibok samsvarer med innholdet i papirutgaven. En unibok kan ha ulikt digitalt innhold som begrepsbank, lenker og multimediale ressurser tilpasset det enkelte fag.

 

Unibok offline

Brukere av iPad kan benytte Unibok-appen som er gratis og finnes i App Store.

Vi har også utviklet en løsning som gjør at alle med en moderne nettleser på PC eller Mac, kan bruke bøkene uten å være online. Dette betyr at du kan benytte deg av en unibok uten nettilgang, og uten å installere egen programvare. I første omgang vil det kun være teksten og bildene fra bøkene som er tilgjengelige offline i en slik funksjon. De som har brukt Unibok-appen på iPad, vil kjenne igjen brukeropplevelsen på sin PC og Mac.

 

Lisenser

Lisenser kjøpes på nettsiden til forlaget som gir ut den enkelte boka eller hos BS Undervisning.

Unibøker fra Cappelen Damm: cdu.no (tilgang umiddelbart)

Unibøker fra Aschehoug: lokus.no (tilgang umiddelbart)

BS Undervisning: bsundervising.no (Det må påberegnes noen dager før skolen får tilgang til unibøker som er kjøpt hos BS Undervisning.)