Velkommen til en annerledes webinaropplevelse!

I studio møter du to av forfatterne på nye Moment og redaktør i samtale om det nye norskfaget og hvordan man kan legge til rette for mer utforskende arbeid.

Når: Mandag 25. mai 2020, kl. 14.30-15.15

Hvor: Lenke til videoarrangementet her og på vår Facebookside.

Pris: Gratis

Påmelding: Du må ikke melde deg på for å delta, men er du påmeldt vil du motta lenke til videoopptak.

I studio: Lars August Fodstad, May Lånke og Kirsten Kalleberg.

Utforskende og kritiske tilnærminger i norskfaget

Elevene skal være mer utforskende i det nye norskfaget. Det betyr at de skal være på oppdagelsesferd når de leser og utforsker tekster og ikke bare komme fram til et på forhånd definert "riktig" svar.

I studio vil vi snakke om dette og flere andre sentrale temaer i den nye læreplanen og hvordan vi har løst dette i nye Moment.
 

Har du spørsmål om nye Moment eller læreplanen?

Fra kl. 15.00 til 15.15 svarer vi på spørsmål fra seere og lyttere. Send oss gjerne spørsmål på forhånd eller underveis i sendingen til e-post moment@cappelendamm.no.

Les mer om nye Moment, se videopresentasjoner og alle komponentene i læreverket her.

 

Tekst i kontekst – et av kjerneelementene

Dagen før kvinnedagen, 7. mars 2017, ble bronsestatuen The Fearless Girl plassert overfor den berømte statuen Charging Bull i finansdistriktet på Wall Street i New York. Okseskulpturen var en kommentar til finanskrisen i 1987. Plasseringen av den fryktløse jenta skapte stor oppsikt – og flere konflikter. Begge disse statuene har fungert som politiske kommentarer, og når den ene plasseres i relasjon til den andre, endres konteksten til begge statuene.

Historien om disse to skulpturene er et interessant og meningsfullt eksempel å ta utgangspunkt i for å kaste lys over kjerneelementet «tekst i kontekst». Kopier av den fryktløse jenta har blitt plassert i ulike land i verden. I Norge har vi også en slik statue: kunstsamleren Christen Ringnes kjøpt en kopi av hennne som ble avduket på kvinnedagen 8. mars 2018 utenfor Grand Hotel i Oslo. Jenta er plassert slik at hun står vendt mot Stortinget. I Moment vg1 brukes disse statuene som utgangspunkt for et undervisningsopplegg om tekst i kontekst.