Norsk-eksamen-essay-samtidslitteratur og jente som danserGettyImages
Norsk-eksamen-essay-samtidslitteratur

Snart er det vår – og da er det også tid for eksamen! Vi ønsker alle norsklærere i videregående skole velkommen til en kveld om eksamen og vurdering, og om å skrive essay i klasserommet. Du vil også få gode tips til samtidslitteratur av Marta Norheim.

Arrangementet foregår i forlagshuset Cappelen Damm der vi serverer god mat og drikke fra kl. 16.30. Du kan også delta på nett fra kl. 17.15. Påmeldingen til arrangementet i forlagshuset er bindende på grunn av servering. Må du melde deg av, må det skje senest fredagen før innen kl. 15. Deltakelse er gratis.

For å delta på nett, klikk på denne lenken:
Norskeksamen, essay og samtidslitteratur 2023

NB! Sendingen begynner kl. 17.15

Program

16.30-17.15 Dørene åpner i forlagshuset med gratis mat og drikke

17.15-17.50 Essay i klasserommet: tips og triks

Jostein Saxegaard er kanskje den mest kvalifiserte til å snakke om essay i skolen i Norge, og han har skrevet om essayet i Moment vg3. I dette foredraget får du tips og triks til hvordan du får elevene til å arbeide med denne typiske eksamenssjangren.

18.00-18.35 Samtidslitteraturen akkurat nå, Marta Norheim?

Marta Norheim har en unik innsikt i det skjønnlitterære feltet, og særlig i norsk samtidslitteratur. I samtalen med norskredaktør Kirsten Kalleberg gir hun deg gode forslag til litteratur elevene kan like.

18.40-19.00 Fagsnakk-pause

18.45-19.00 Vurdering, heldagsprøver og forberedelser til eksamen

Norskredaktørene May Lånke og Kirsten Kalleberg har utarbeidet nye forslag til heldagsprøver i norsk som du finner under lærerinnholdet til Moment vg3 og Kontakt påbygging. Sammen med forfatterne har de også noen forslag til hvordan man kan forberede elevene på skriftlig eksamen til våren.

19.10-19.30 Disko; et godt sted å lære norsk

Vi tar deg med på en sniktitt og viser hvordan norskfaget på vg1 presenteres i Disko som er vår nye strømmetjeneste til videregående skole. I Disko vekkes nysgjerrighet og lærelyst gjennom aktualitet og ulike innfallsvinkler. Visuelle virkemidler levendegjør fagstoffet på nye måter. Varierte oppgaver og elevaktiviteter gjør det enkelt å skape gode samtaler og læringsopplevelser i klasserommet.