Cappelen Damms historieseminar 24.03.2017

Etter liberalismen kommer nasjonalismen. Hvor har vi sett dette før?

Rolf Hobson, historiker, Universitetet i Bergen og Institutt for Forsvarsstudier Mange har trukket sammenlikninger mellom dagens høyrepopulisme og fascismens fremvekst i mellomkrigstiden. Det er kanskje mer å hente ved å gå tilbake til 1880-årene.

Kode fagkurs – IT 1 og 2, 5. april 2017

Våre digitale sårbarheter

Kategori: Informasjonsteknologi

I de siste tiårene har samfunnet gjennomgått en omfattende digitalisering. Samfunnet står i dag ovenfor helt nye trusler, og vi har gjort oss sårbare for trusler på områder som vi tidligere ikke trengte å bekymre oss noe særlig for. Einar Lunde viser eksempler og gir en oppdatering på både trusler og mottiltak.

Kode fagkurs – IT 1 og 2, 5. april 2017

Innovasjon og læring gjennom lek og moro

Kategori: Informasjonsteknologi

For mange blir koding langt mer givende når koden styrer fysiske enheter eller kan la seg styre av omgivelsene. De siste årene har små datamaskiner blitt billige og vi kan bygge og programmere mye spennende. Ved Eirik Solheim, NRK.

Kode fagkurs – IT 1 og 2, 5. april 2017

Kunsten å feile raskt

Kategori: Informasjonsteknologi

Entreprenørskap kan gjøres systematisk og metodisk, det kan læres og det kan undervises. Foredraget handler om hvordan vi kan gi unge talenter konstruktive innspill i sin kreative og digitale utfoldelse. Ved Anders Haugeto, Gründer og partner i Iterate AS.