Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne (Heftet)

Bli ekspert på din egen diabetes

Forfatter:

Ragnar Hanås

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna
Oversatt av: Bangstad, Hans-Jacob
ISBN: 9788202699222
Kategori: Medisin og Sykepleiefag
Fag: Medisin, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne

Type 1 diabetes hos barn, ungdommer og unge voksne viser deg hva du i praksis må kunne for selv å ta hånd om din diabetes. Ragnar Hanås er en av verdens fremste eksperter på barnediabetes. I denne boka skriver han direkte til deg som har diabetes. Noen ganger skriver han til dine foreldre og familie. Andre steder i boka finnes informasjon til personer rundt deg, for eksempel legen, sykepleieren, ernæringsspesialisten eller læreren din. Noen viktige spørsmål som besvares er: Hva skjer i kroppen når du får diabetes? Hvordan påvirker diabetes dagliglivet ditt? Og hva kan du selv gjøre for å forebygge komplikasjoner av diabetes? Med denne boka blir du ekspert på egen diabetes.
Boka er skrevet for barnefamilier, ungdommer og unge voksne med insulintrengende diabetes. Den er også nyttig for studenter og alle som kommer i kontakt med personer som har diabetes, både leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer, barnehage- og skoleansatte, helsesøstre og annet helsepersonell.

Til toppen

Forfatter(e)

Dr. Ragnar Hanås er barnelege ved Barn- og ungdomsklinikken, Uddevalla og NÄL sykehus, med spesialitet diabetes. Denne norske utgaven er tilrettelagt av professor dr.med. Hans-Jacob Bangstad ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.