Skapende barnehage (Heftet)

Matematikk

Forfatter:

Camilla Grieg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202344740
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Språk, tekst og matematikk , Barnehagelærerutdanning og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Kunst, kultur og kreativitet, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Skapende barnehage

Kan vi stimulere barns matematiske kompetanse gjennom skapende aktiviteter med form og farge? Ja, viser Camilla Grieg i denne fargerike inspirasjonsboka, hvor hun åpner døren inn til matematikkens verden gjennom lek med form og farge. Skapende barnehage – matematikk er spekket med kreative og praktiske aktiviteter som stimulerer til matematisk refleksjon i den daglige tilværelsen i barnehagen. Boka byr på tallrike forslag til hvordan vi på en mer bevisst måte kan kombinere lek og læring, uten at det går på bekostning av den frie leken. For hva gjør vi egentlig når vi setter fargerike avtrykk på veggen, eller maler over arket med bred pensel? Vi leker og fabulerer, ja. Men vi gjør også noe mer. Vi adderer, sorterer, måler, teller og klassifiserer!

Dette er den første i en serie metodikkbøker for barnehage, første trinn i småskolen, studenter og spesialpedagoger. Hver bok fokuserer på et av barnehagens fagområder, og kan leses som et kreativt kompass der barns skapende aktivitet, lek, læring og estetikk hører sammen i en helhet.

Til toppen

Presse Skapende barnehage

«Grieg gir mange tips med farger, bevegelse, klær, skygger, former og mye mer. Hun har laget en fargerik bok som gir inspirasjon til å stimulere barns matematiske kompetanse. Hun gir også tallrike forslag til aktiviteter og tips om hvordan en legger læring inn i leken.»

Anne Marie Pedersen, BUF-posten 1/2012

Til toppen

Forfatter(e)
Camilla Grieg er førskolelærer og har arbeidet med barn i barnehage og skole i mange år. I dag har hun etablert seg som frittstående kursholder og tekstforfatter, og har skriveoppdrag blant annet for Barnehageforum.no og Verktøykassa.