Religion og etikk (Fagfornyelsen LK20)

Religion og etikk Elevnettsted (LK20) (Nettsted)

Digitale elevressurser religion og etikk Vg3

Forfatter:

Eriksen, Fredriksen, Gupta, Haaland, Selimovic, Tuft

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202760236
Kategori: Religion og etikk
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Religion og etikk
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Religion og etikk Elevnettsted (LK20)

Religion og etikk Elevnettsted (LK20) inneholder supplerende digitale ressurser til læreverket Religion og etikk. Boka gir elevene en metodisk og systematisk innføring i religioner, livssyn, filosofi og etiske problemstillinger. Nettstedet gir forslag og muligheter for tematisk og tverrfaglig arbeid.

Læreboka er tradisjonelt inndelt med et kapittel for hver av de store religionene, og egne kapitler for humanisme, identitet, filosofi og etikk. Alle tekstene har refleksjonsspørsmål som gjør at elevene stopper opp og tenker eller diskuterer. På fagnettstedet kan man velge en tematisk inngang, basert på kompetansemål, kjerneelementer og tverrfaglige temaer. Dette gir metode- og valgfrihet for lærer og elev. I tillegg dekker oppgavene i boka begge tilnærmingsmåter.

Elev og lærer kan samhandle på nettstedet.

Se også Religion og etikk Lærernettsted.

Til toppen

Forfatter(e)

Ram Gupta er utdannet religionshistoriker fra Universitetet i Oslo med historie, engelsk og sanskrit i fagkretsen. Som religionshistoriker har han spesielt arbeidet med diasporahinduisme. Han er lektor ved Nesbru videregående og underviser i fagene historie, samfunnsfag, religion og psykologi. Han har også arbeidet som kommunikasjonsrådgiver og med spesiell interesse for forskningsformidling i universitets- og helsesektoren.

Religion og etikk (Fagfornyelsen LK20)
Religion og etikk er et engasjerende og heldekkende læreverk til faget i videregående skole som er nyutviklet til læreplanen i LK20. Boka gir elevene en metodisk og systematisk innføring i religioner, livssyn, filosofi og etiske problemstillinger. Nettstedet gir forslag og muligheter for tematisk og tverrfaglig arbeid.