Refleksivt lederskap (Heftet)

På tide å stoppe opp?

Forfatter:

Åshild Mongstad

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 180
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202627294
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Refleksivt lederskap

I boken Refleksivt lederskap – på tide å stoppe opp? inviteres du som leser til å reflektere over hva ledelse er og hvordan du leder deg selv og dine medarbeidere.

Forfatteren kobler tverrfaglig teori til refleksjonsøvelser og andre verktøy som gjør det lettere å analysere og forstå egne forutinntatte oppfatninger og antagelser. Ved å ta i bruk disse verktøyene vil du kunne utvikle din forståelse av ditt eget lederskap og samspill med andre. Boken bidrar til å videreutvikle moderne ledelsesteori gjennom å tilføre refleksjon både som perspektiv og som et aktivt grep for å skape bedre samspill og relasjoner. I hvert kapittel inviteres du til å stoppe opp og reflektere rundt kapittelets innhold, og samtidig koble teori til egen situasjon og praksis gjennom øvelser og verktøy.

Bokens målgruppe er studenter som studerer ledelse i høyskole og universitetssektoren. Boken er aktuell for studenter som tar etter- og videreutdanning innen ledelse, og for ledere innen privat, offentlig eller frivillig sektor som ønsker å utvikle sin forståelse av eget lederskap.

Til toppen

Andre utgaver

Refleksivt lederskap
Bokmål Ebok 2022
Forfatter(e)

ÅSHILD MONGSTAD er utdannet sykepleier og sosialantropolog. Hun jobber som høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon på Høyskolen Kristiania, og har i mange år undervist på etter- og videreutdanning i ledelse på Høgskulen på Vestlandet. Mongstad har tidligere jobbet som konsulent, og har med seg praktisk erfaring i ledelsesfagene hun underviser i.