Praktisk brukertesting (Ebok)

Forfatter:

Eli Toftøy-Andersen og Jon Gunnar Wold

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.27 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202402464
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Praktisk brukertesting

God brukervennlighet er et krav i stadig flere it-prosjekter. Men hvordan vet du om noe er brukervennlig? Brukertester er en enkel og rimelig metode som gjør at du og dine kolleger får innsikt i om systemet eller nettstedet dere utvikler, er brukervennlig eller ikke. Innsikten kan brukes til å forbedre systemene og gjøre hverdagen enklere for folk som skal bruke dem.

Praktisk brukertesting omhandler flere former for brukertesting og sier noe om hvordan du kan tilpasse metoden til din arbeidssituasjon, slik at du faktisk får gjennomført tester og kan nyttiggjøre deg av resultatene fra disse. Med på veien får du råd og tips fra en rekke europeiske eksperter innen fagfeltet.

Dette er boka vi selv gjerne skulle hatt for hånden da vi begynte med brukertesting. Den egner seg for alle som jobber med nettsteder og systemutvikling. Om du er student, arbeidstaker, prosjektleder eller menigmann, og ønsker å lære mer om praktisk gjennomføring av brukertester, er dette boka for deg.

Til toppen

Andre utgaver

Praktisk brukertesting
Bokmål Heftet 2011
Forfatter(e)
Eli Toftøy-Andersen er seniorrådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Steria. Toftøy-Andersen har lang erfaring med å tale brukernes sak i systemutviklingsprosjekter, og har planlagt og gjennomført brukertester for blant annet Telenor Mobil, Fronter, Statens Pensjonskasse og Forsvaret. Hun er aktiv foredragsholder og Twitter-skribent samt bidragsyter på brukskvalitet.no.
Jon Gunnar Wold er tidligere seniorrådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Steria, der han arbeidet med kunder som Aftenposten, Storm.no, Schibsted og Politiet. Fram til 2008 var han designsjef for nettsuksessen finn.no. Wold har nå overgitt interaksjonsdesign til fordel for å følge drømmen om å bli modellflyger på heltid, ved å drive modellflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund og være redaktør for bladet Modellfly Informasjon.