Praktisk brukertesting (Ebok)

Forfatter:

Eli Toftøy-Andersen og Jon Gunnar Wold

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.27 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202402464
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Praktisk brukertesting

God brukervennlighet er et krav i stadig flere it-prosjekter. Men hvordan vet du om noe er brukervennlig? Brukertester er en enkel og rimelig metode som gjør at du og dine kolleger får innsikt i om systemet eller nettstedet dere utvikler, er brukervennlig eller ikke. Innsikten kan brukes til å forbedre systemene og gjøre hverdagen enklere for folk som skal bruke dem.

Praktisk brukertesting omhandler flere former for brukertesting og sier noe om hvordan du kan tilpasse metoden til din arbeidssituasjon, slik at du faktisk får gjennomført tester og kan nyttiggjøre deg av resultatene fra disse. Med på veien får du råd og tips fra en rekke europeiske eksperter innen fagfeltet.

Dette er boka vi selv gjerne skulle hatt for hånden da vi begynte med brukertesting. Den egner seg for alle som jobber med nettsteder og systemutvikling. Om du er student, arbeidstaker, prosjektleder eller menigmann, og ønsker å lære mer om praktisk gjennomføring av brukertester, er dette boka for deg.

Til toppen

Forfatter(e)

Eli Toftøy-Andersen er designleder og seniorrådgiver innen brukeropplevelse og design i konsulentselskapet Sopra Steria. Toftøy-Andersen har lang erfaring med å tale brukernes sak i it-prosjekter. Hun har planlagt, gjennomført og analysert brukertester for blant annet Utdanningsdirektoratet, Telenor Mobil, Skatteetaten og Forsvaret. Hun er en ettertraktet kursholder, og har veiledet en rekke kunder og kolleger i brukertestingens kunst.

Jon Gunnar Wold er tidligere seniorrådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Sopra Steria, der han arbeidet med kunder som Statens pensjonskasse, Storm.no, Schibsted og Politiet. Han har også erfaring som designsjef for nettsuksessen finn.no. Wold har siden dette skiftet bransje, og følger nå drømmen om å bli modellflyger og redaktør på heltid.