Personlig økonomi 2013/2014 (Heftet)

Forfatter:

Dag Jørgen Hveem, Jon Mjølhus, Hilde Nordstoga og Alexandra Plahte

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 808
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202411459
Kategori: Bedriftsøkonomi , Finans , Pengekrav og inndrivelse , Familie- og arverett , Revisjon, skatt og regnskap og Arbeidsrett
Fag: Arbeidsrett, Bedriftsøkonomi, Familie- og arverett, Finans, Pengekrav og inndrivelse, Revisjon, skatt og regnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Personlig økonomi 2013/2014

Hvordan gjøre klokest mulige beslutninger for din privatøkonomi, gjennom hele livet?

Personlig økonomi 2013/2014 viderefører den over 20 år lange suksessen til forgjengerne i Personlig økonomi-serien, og er oppdatert på det siste innen skattesatser, pensjonsregler og relevante lover og dommer. Boken er også utvidet med blant annet nytt stoff om fondssparing.

Personlig økonomi 2013/2014 kan brukes som et oppslagsverk, og de ulike kapitlene gir brukervennlige oversikter over sentrale emner som:

  • sparing og investeringer
  • lån
  • boligøkonomi
  • familieøkonomi
  • skatt
  • planlegging av personlig økonomi
  • arv og arveavgift
  • forsikring og pensjon
Personlig økonomi 2013/2014 er en alt-i-ett-bok som tar deg gjennom alt fra familieøkonomi, lån og bolig, til sparing, pensjon og skatteregler. Boken retter seg mot privatpersoner, økonomistudenter og finansielle rådgivere.

Til toppen

Forfatter(e)
Dag Jørgen Hveem er høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI. Hveem er advokat og har i tillegg en bachelorgrad i finans. Han foreleser og forsker innen bank, finans og personlig økonomi.

Jon Mjølhus er førstelektor i finans ved Høgskolen i Sørøst-Norge og partner i Epsilon Private Equity. Mjølhus har jobbet 20 år innen finans og media samt forelest ved Handelshøyskolen BI. Fra 2005 har han vært fast gjestekommentator i Dagens Næringsliv. Mjølhus er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og Handelshögskolan i Stockholm og har bakgrunn i Master of Science i finans fra Handelshøyskolen BI.

Hilde Nordstoga er jurist og fagsjef i Formuesforvaltning Pensjonsrådgivning AS. Hun har i en årrekke arbeidet som juridisk og økonomisk rådgiver innenfor pensjonsområdet og har bred erfaring som kurs- og foredragsholder. Nordstoga har også skrevet fagartikler for ulike tidsskrifter. Hun har tidligere arbeidet med pensjons- og trygdeytelser etter folketrygdloven og internasjonale trygdeavtaler.

Alexandra Plahte er jurist og er leder i Formuesforvaltning Pensjonsrådgivning AS. Hun har i alle år bistått som uavhengig rådgiver for offentlige og private virksomheter, forbund/fagforeninger og deres ansatte/medlemmer innenfor pensjon. Plahte kombinerer jus med økonomi og er kjent for sine evner til å formidle komplekst stoff på en forståelig måte. Hun brukes mye som foredragsholder og er stadig å se i media.