Ord og uttrykk på fire språk (Heftet)

Forfatter:

Gerda Moter Erichsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Flerspråklig
ISBN: 9788202345594
Kategori: Språk og litteratur
Fag: Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ord og uttrykk på fire språk

Det norske språk er rikt på ordtak og faste vendinger. Disse gjør språket levende og fargerikt, men de kan være vanskelig å oversette. Slike ord har nemlig ofte en underliggende betydning og en dypere mening. Boka Ord og uttrykk på fire språk inneholder vel 1500 norske ordtak og faste vendinger med sin engelske, tyske og franske versjon. Karakteristisk for de fleste av dem er at de ikke kan oversettes ordrett. Man må kjenne til deres underliggende betydning hvis man vil ha en god og riktig oversettelse.

Også dagligdagse fraser kan by på vanskeligheter når de skal oversettes. Et eksempel er uttrykket på fastende hjerte. Da bør man vite at en engelskmann vil si on an empty stomach, en tysker auf nüchternen Magen og en franskmann à jeun.

Ord og uttrykk på fire språk egner seg for alle som arbeider med fremmedspråk - både profesjonelt og av interesse. Særlig vil oversettere ha stor nytte av boka.

I denne reviderte versjonen er uttrykkene på alle fire språk igjen språkvasket for å fange opp endringer i språket siden første utgave, samt for å luke ut feil.

Til toppen

Forfatter(e)

Gerda Moter Erichsen (født 1939 i Roßdorf/Darmstadt, Tyskland) er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og av Statsautoriserte Translatørers Forening. Hennes produksjon omfatter ca. 20 fagbøker og mange artikler i fagtidsskrifter og dagspressen. Hun har også oversatt flere bøker.

Moter Erichsen ble statsautoriset translatør (norsk-tysk/tysk-norsk) i 1964, cand.philol. (tysk, fransk, engelsk, litteraturkunnskap) i 1972 og jobbet som lektor ved Bergens handelsgymnas fra 1972 til 1982. Hun var førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH) mellom 1983 og 2003. Moter Erichsen er nå pensjonist.