I overgangen til et globalisert kunnskapssamfunn vil behovet for å være unik og synlig øke. Dermed vil virksomheters og enkeltpersoners omdømme få økt betydning. I Omdømmefokuserer forfatterne på omdømmestyring, kommunikasjonsstrategi og de ansattes personlige omdømme.
Innenfor omdømmestyring viser forfatterne hvordan virksomheten kan anvende en strategisk tilnærming til omdømmet, samt hva som kan legges i begrepet omdømmekapital. Omdømmerisiko og målig av omdømme diskuteres også. Deretter diskuteres de sentrale elementene innenfor ryktespredning: Rykter og sladder, tøvprat, ryktesmedene og ryktesmia. Avslutningsvis ser forfatterne på håndtering av ryktespredning, både for virksomheter og enkeltpersoner.
Forfatterne tar også for seg ulike kommunikasjonsstrategiene som kan anvendes i ulike kontekster og situasjoner og presenterer kommunikasjonsprosesser, intern og ekstern kommunikasjon samt kommunikasjonskultur.
Omdømmeer basert på forskning og er i første rekke skrevet for ledere på alle nivåer, både i privat og i offentlig sektor, men er også aktuell for alle som har interesse for ledelse som fagområde. Boken er også myntet på studenter på bachelor- og masternivå.
«Dette er en bok jeg likevel vil anbefale til alle ledere, informatører og andre som arbeider med kommunikasjon – og det er jo strengt tatt de aller fleste av oss. Boken består dermed lakmustesten: Ja, jeg vil absolutt anbefale denne boken til mine venner!»
Jon-Arild Johannessen har en doktorgrad fra Stockholm Universitet i 1990. Han har skrevet 70 internasjonale artikler og 12 bøker. Hans interesse og forskningsområder er innovasjon, kunnskapsprosesser og ledelse. Han har vært professor ved Handelshøgskolen BI, Handelshøgskolen i Bodø samt Lillehammer College. Har er nå professor i ledelse ved Høgskolen i Harstad, hvor han har ansvaret for master i ledelse, som er en erfaringsbasert ledelse på deltid.