Økonomi og helse (Heftet)

Perspektiver på styring

Forfatter:

Inger Johanne Pettersen, Kari Nyland, Jon Magnussen og Trond Bjørnenak

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202263324
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Økonomi og helse

Økonomi og helse er en brennaktuell bok som tar for seg de fleste sider av fagfeltet helseøkonomi. Den nye utgaven er nyskrevet for å reflektere de store omveltningene som helsesektoren i Norge har vært igjennom de senere år. Boken er en viktig og nyttig følgesvenn for alle som arbeider i helsesektoren, er opptatt av helsesektoren, eller som utdanner seg til en karriere i helsevesenet.

Til toppen

Presse Økonomi og helse

"Denne boken gir en bred gjennomgang av sentrale problemstillinger knyttet til helseøkonomi, godt ivaretatt av fire forfattere med bred økonomisk bakgrunn. [...] Sett i lys av den pågående debatt om alternative organiseringer og finansieringer av tannhelsetjenesten gir boken en lettfattelig og god forståelse som danner et godt teoretisk grunnlag med stor nytteverdi."

Øyvind Asmyhr, Den norske tannlegeforenings tidende 13/2009Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Trond Bjørnenak er professor i bedriftsøkonomi ved Norges Handelshøyskole.

Jon Magnussen er professor i helseøkonomi og helsetjenesteforskning ved NTNU og ved Senter for helseadministrasjon ved Universitetet i Oslo.
Kari Nyland er førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved Trondheim Økonomiske Høgskole og ved Norges Handelshøyskole.

Inger Johanne Pettersen er ansatt ved Trondheim Økonomiske Høgskole og ved Handelshøgskolen i Bodø. Pettersen er professor i bedriftsøkonomi, og hun har i mange år arbeidet med styringsutfordringer i helsesektoren.