Menneskelige(re) møter: Om samhandling, felleskap og empati mellom beboere i en skjermet avdeling på sykehjem av Adelheid Hummelvoll Hillestad (Open Access)
Open Access

Menneskelige(re) møter: Om samhandling, felleskap og empati mellom beboere i en skjermet avdeling på sykehjem (Open Access)

Forfatter:

Adelheid Hummelvoll Hillestad

Forfatter:
Innbinding: Open Access
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202698225
Kategori: Sosialantropologi , Helse- og sosialfag , Sykepleiefag , Sosialfag og Samfunnsvitenskap
Filformater: EPUB3, HTML, PDF, XML
Lisenstype: Creative Commons Attribution 4.0 International
Fagfellevurdert: Ja
Fag: Sosialantropologi, Sosialfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Menneskelige(re) møter: Om samhandling, felleskap og empati mellom beboere i en skjermet avdeling på sykehjem

Menneskelige(re) møter handler om fellesskap blant mennesker med demens. Boken bygger på ett års etnografisk feltarbeid på to skjermede enheter i to forskjellige sykehjem. Gjennom deltakende observasjon i avdelingene avdekket Hillestad forskjellige måter beboerne agerte på, samhandlet og viste omsorg for hverandre.

Mulige fellesskap blant beboerne utforskes med utgangspunkt i feltarbeidet, fenomenologiske perspektiver og romteori. Dette åpner for å se at personer med demens skaper mer fellesskap enn demensforskningen så langt har hatt full oppmerksomhet på. Boken bidrar slik til en utvidelse av det relasjonelle fokuset i personsentrert omsorgspraksis, til også å omhandle samhandling og relasjoner mellom grupper av mennesker med demens.

Mennekelige(re) møter er et bidrag inn i en videre tenkning om utvikling av fellesskap i skjermede avdelinger på sykehjem. Den vil være relevant for alle som arbeider med og for mennesker med demens, og for alle som har interesse for fagfeltet i et humanistisk perspektiv.

Adelheid Hummelvoll Hillestad er førsteamanuensis ved Lovisenberg diakonale høgskole. Boken er basert på doktoravhandlingen Menneskelig(ere) møter: Om samhandling, fellesskap og empati mellom beboere i en skjermet avdeling på sykehjem.

Til toppen

Forfatter(e)

Adelheid Hummelvoll Hillestad er førsteamanuensis ved Lovisenberg diakonale høgskole. Hun er medlem av forskergruppen De etiske rommene (ESPACE) ved Det teologiske fakultet ved Universitet i Oslo og Nordic research group: Continuity and quality of care, Karlstad universitet og Lovisenberg diakonale høgskole. Hun har vært bidragsyter i flere fagbøker og antologier.