Meningers mot - netthat og ytringsfrihet i Norge (Ebok)

Forfatter:

Aina Landsverk Hagen

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 173
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.36 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202633134
Kategori: Journalistikk og mediefag , Journalistikk , Språk og litteratur og Samfunnsfag
Fag: Journalistikk, Samfunnsfag, Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Meningers mot - netthat og ytringsfrihet i Norge

De siste årenes utvikling av nettjournalistikk, -debatter og blogger har bidratt til å tydeliggjøre hvordan blandingen av hat, seksualitet og trusler i respons på ytringer har potensial til å kneble det frie ord.

Meningers mot - netthat og ytringsfrihet i Norge tar for seg norske journalister, redaktører og bloggere som er utsatt for sjikane, trusler og trakassering, og ser på hvordan dette påvirker deres meningsytringer, journalistiske produksjon og offentlige profil. Når går det på helsa løs? Når gjør netthets at du mister dine meningers mot?

Mange mener at hetsen som svært ofte rammer kvinner, like godt kunne skjedd menn, det er ikke egentlig kjønnsrelatert. Mens andre er helt klare på at den er nettopp det. Denne boka undersøker hvordan vi rammes ulikt, hvem som hetser og hvilken belastning ulike former for netthets har.

Dersom verken sjefen din, politiet, kollegaer eller partner bryr seg eller tar til motmæle, ser det ut til at man er ekstra sårbar for hatytringer. Netthets forblir et demokratisk problem så lenge ansvaret for å håndtere hatytringer er plassert hos mottageren.

Norske journalister har varierende oppfatninger om hva som er lurt å gjøre, hvordan man bør håndtere netthets, avhengig av hetsens kontekst og situasjon – det er likevel én ting de er enige om: Snakk om det. Denne boka tar oppfordringen og gir et rammeverk til alle som er interessert i ytringsfrihet, offentlig debatt og knebling av det frie ord.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2015.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Aina Landsverk Hagen (f. 1977) er sosialantropolog ved AFI, OsloMet. Hagen forsker på, skriver og snakker gjerne om kreativitet og innovasjon, ytringsfrihet, ungdom og medvirkning i by- og stedsutvikling. Hun er opptatt av å utvikle og eksperimentere med samfunnsvitenskapelige metoder, samt jobbe med transfaglig innovasjon og organisasjonsutvikling som aksjonsforsker.