Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)

Liv og helse Helse (2020) (Heftet)

Forfatter:

Ingvild Iversen, Gunn Helene Arsky og Camilla Rørtveit

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202627355
Kategori: Helsefremmende arbeid og Helse- og oppvekstfag Vg1
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Helsefremmende arbeid
Nivå: Yrkesfag Vg1
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Liv og helse Helse (2020)

Helse lærebok er skrevet med tanke om at lærestoffet skal være motiverende og lett å lære. Læreboken har eksempler som gjør faget relevant for eget liv og utdanningsprogram. De tre lærebøkene Helse, Kommunikasjon og Yrke, som tilsammen utgør Liv og helse-verket til Cappelen Damm på vg1, oppdateres til ny læreplan i helse- og oppvekstfag vg1 til fagfornyelsen 2020.

Komponenter til Helse for helse- og oppvekstfag
Helse Lærebok med oppgaver på flere nivåer (alt-i-ett-bok)
• Helse Elevnettsted, gratis
• Helse Brettbok
, lisens
• Helse Unibok, gratis
• Helse Lærernettstedet, lisens

Det er stort fokus på elevens egen hverdag og helse. Helse har en ryddig struktur og er rikt illustrert med gode bilder og forklarende tegninger. Spørsmål og aktiviteter gir elevene muligheter til å jobbe praktisk med lærestoffet og reflektere over temaene.

De digitale ressursene vil ha stoff om yrkesfaglig fordypning (YFF).

https://hofag.cappelendamm.no/

Til toppen

Forfatter(e)

Gunn Helene Arsky er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo og jobber i BAMA. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Ingvild Iversen er lektor med hovedfag i ernæring, helse og miljøfag fra Høgskolen i Akershus og har etterutdanning i blant annet humanbiologi, grunnmedisin, biologi og vurdering. Hun har undervist i ulike skoleslag og på ulike trinn, men hovedsakelig på helse- og oppvekstfaglig utdanningsprogram i videregående skole i Oslo, der hun arbeider i dag.

Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)
Liv og helse oppdateres til den nye læreplanen i helse- og oppvekstfag til fagfornyelsen. Nye utgaver kommer våren 2020.