Lasse og Ali

Lasse og Ali (Heftet)

Lesetrening, nivå A1-A2

Forfatter:

Johnny Lie

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202691905
Kategori: Norsk for nybegynnere (A1-A2) , Grunnleggende norsk , Grunnleggende norsk (1-10) og Norsk som andrespråk
Fag: Grunnleggende norsk, Grunnleggende norsk (1-10), Norsk for nybegynnere (A1-A2), Norsk som andrespråk
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Spor 1 - A1, Spor 1 - A2
Om utgivelsen Lasse og Ali

Lasse og Ali gjør så godt de kan, men det er ikke alltid det er godt nok. Leseheftetet består av seks korte fortellinger og passer for unge og voksne som trenger lesetrening på nivå A1–A2

Historiene om Lasse og Ali er korte fortellinger med et enkelt språk og morsomme illustrasjoner. Med utgangspunkt i vanlige dagligdagse situasjoner, bruker forfatteren humor for å skape engasjement og leselyst. Det er enkelt å lage leseoppgaver til fortellingene ved å skille tekst og bilde som så skal kobles sammen. Fortellingene fungerer også fint som utgangspunkt for skriveoppgaver der elevene skal lage egne fortellinger ut fra bildene.

Til toppen

Forfatter(e)

Johnny Lie er adjunkt med tilleggsutdanning ved Førde ungdomsskule der han underviser i norsk, samfunnsfag og naturfag for fremmedspråklig ungdom. Han har siden endt pedagogisk utdanning i 2012 jobbet som lærer ved flere norskopplæringssentere og videregående skoler. Han har en bachelor i samtidshistorie samt tilleggsutdanning i sosiologi, religion, naturfag og norsk som fremmedspråk. Lie har også lang erfaring som frilans illustratør og har bidratt med læremateriell og illustrasjoner til flere læreverk for Cappelen Damm. Han begynte selv å utvikle eget læremateriell og lesetekster som en del av undervisningen i grunnleggende norsk for å kunne tilby elevene sine enkle tekster og oppgaver med relevant innhold.

Lasse og Ali