Kraften i allmenn dannelse (Heftet)

Skolen som formidler av humaniora

Forfatter:

Merethe Roos

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 180
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140835
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Utdanningsledelse
Fag: Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kraften i allmenn dannelse

Spørsmålet om hva vi skal med humaniora er et stadig tilbakevendende tema i offentligheten. Denne boken drøfter de humanistiske fagenes relevans ved å se nærmere på den norske skolens utvikling i siste halvdel av det 19. århundre.

Boken retter søkelys på en rekke forhold som kan interessere et bredt spekter av lesere. Skolens historie kobles her sammen med diskusjoner av de humanistiske fagenes relevans. Samtidig viser boken hvordan tekster fremstår som speilbilder av historien, og hvordan tekster uttrykker mening som går utover det forfatteren selv har kontroll over. Tekstene blir det som driver skolens historie fremover, mot den skolen vi kjenner i vår egen tid.

Til toppen

Presse Kraften i allmenn dannelse

"Kraften i allmenn dannelse er en viktig bok fordi den både gjør det tydelig at en historisk bevissthet kan lære oss mye om verden vi lever i, og fordi den synliggjør skolen som en forvalter og formidler av humanistisk kunnskap."

Vilde Pettersen, salongen.noLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Merethe Roos er professor i historie ved Universitetet i Sørøst-Norge og redaktør for Norsk pedagogisk tidsskrift. Hun er forfatter av en rekke bøker og artikler utgitt nasjonalt og internasjonalt, og hun har vært redaktør for flere antologier.