Korrupsjon (Ebok)

Mekanismer og mottiltak

Forfatter:

Tina Søreide

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.16 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202471972
Kategori: Statsvitenskap , Forfatnings- og forvaltningsrett , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Samfunnsøkonomi , Internasjonal rett og menneskerettigheter , Strafferett og straffeprosess , Etikk , Politifag og kriminalomsorg , Selskapsrett og Samfunnsvitenskap
Fag: Etikk, Forfatnings- og forvaltningsrett, Internasjonal rett og menneskerettigheter, Politifag og kriminalomsorg, Samfunnsøkonomi, Selskapsrett, Statsvitenskap, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Korrupsjon

Hva er korrupsjon? Hvorfor er korrupsjon et problem? Og hvorfor er det så vanskelig å innføre effektive tiltak mot korrupsjon?

Korrupsjon – mekanismer og mottiltak drøfter årsakene til korrupsjon, peker på de samfunnsmessige konsekvensene av korrupsjonsproblemet og viser hvorfor det er så vanskelig å bekjempe det. Forfatteren tar utgangspunkt i beslutningstakeres insentiver og synliggjør betydningen av institusjonelle rammevilkår, organisatoriske strukturer, statlige funksjoner og internasjonal politikk. Innsikt i disse forholdene er avgjørende for forståelsen av hvorfor korrupsjon oppstår og hvordan tiltak mot korrupsjon virker.

Framstillingen tar utgangspunkt i en norsk kontekst og norske rettsregler, men belyser også korrupsjon som et internasjonalt problem. Den presenterer relevant faglitteratur på feltet, gir forklaring av sentrale begreper og drøfter grunnleggende mekanismer i tilknytning til korrupsjon.

Forfatteren gir en samfunnsøkonomisk framstilling av temaet, men boka er skrevet med tanke på flere faggrupper, som statsvitere, jurister, politi og journalister samt studenter innen disse områdene.

Denne e-boka tilsvarer p-bokas 1. utgave, utgitt 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Korrupsjon
Bokmål Heftet 2013
Forfatter(e)

Tina Søreide er samfunnsøkonom og førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole. Tidligere har hun vært ansatt ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen, Chr. Michelsens Institutt (CMI) og Verdensbanken i Washington DC. Hun har studert korrupsjonsrelaterte utfordringer i en rekke industrier, statlige etater og land – og har utgitt mange internasjonale fagpublikasjoner om temaet.