Konkursrett (Heftet)

Forfatter:

Henriette Nazarian med bidrag fra Anna Nylund

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202343644
Kategori: Sivilprosess og tvisteløsning og Pengekrav og inndrivelse
Fag: Pengekrav og inndrivelse, Sivilprosess og tvisteløsning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Konkursrett
Konkursrett har som formål å gi leseren en innføring i og forståelse av reglene om konkurs. Dette gjøres dels ved å gjøre rede for de hensynene reglene bygger på, dels ved å gi en oversikt over reglene og dels ved å gå i dybden av enkelte regelsett, særlig reglene om omstøtelse og om boets inntreden i skyldnerens uoppfylte kontrakter. Det gis også en oversikt over enkeltforfølgning og andre former for fellesforfølgning enn konkurs, og det gjøres rede for de viktigste forskjellene mellom enkeltforfølgning og fellesforfølgning.

Konkursrett er særlig godt egnet som lærebok i konkurs, samtidig som den vil være nyttig for alle som arbeider med konkursrettslige problemstillinger.

Til toppen

Andre utgaver

Konkursrett
Bokmål Ebok 2015
Forfatter(e)
Henriette Nazarian er dr. juris og lagdommer ved Hålogaland lagmannsrett. Hun har tidligere bl.a. vært førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø, nestleder i Forbrukertvistutvalget og advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, hvor hun hovedsakelig jobbet med kontraktsrett.
Anna Nylund er jur.dr. fra Universitetet i Helsingfors og er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Tromsø, hvor hun forsker på prosessuelle spørsmål på en rekke ulike rettsområder.