Klar - ferdig - gå! (Heftet)

Grunnbok i aktivitetsfysiologi

Forfatter:

Hans A. Dahl

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202241643
Kategori: Medisin , Idrettsfag , Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Idrettsfag, Lærerutdanning, Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Klar - ferdig - gå!

Klar - ferdig - gå! er skrevet spesielt med henblikk på den grunnleggende fysiologiundervisningen for studenter i det første året av bachelorstudiet i idrett.

I motsetning til flertallet av fysiologibøker tar den for seg de tilpasningene som skjer i organismen ved overgangen fra hvile til aktivitet. Boka legger vekt på grunnleggende mekanismer, men uten å bli unødvendig detaljrik. Den inneholder et stort antall forklarende fotnoter i tillegg til en fyldig ordliste, der sentrale ord og begreper i faget blir forklart. Samlet gjør dette boka velegnet for alle som ønsker å tilegne seg et grunnlag for å forstå hvordan kroppen tilpasser seg fysisk aktivitet. Boka krever ikke spesielle forkunnskaper.

Hans A. Dahl er utdannet lege og arbeider som professor i anatomi ved Norges Idrettshøgskole. Han har undervist i anatomi og fysiologi for de aktuelle brukergruppene i en årrekke.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Klar - ferdig - gå!

Nyttig og velskrevet innføring i idrettsfysiologi

«Det er en gjennomarbeidet og god bok skrevet av én forfatter. Han har lang erfaring både som forsker, foreleser og lærebokforfatter, og har også her evnet å presentere det faglige innholdet på en pedagogisk måte.»

Thor Einar Andersen, Tidsskrift for Den norske lægeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Hans A. Dahl (1938-2016) var lege og professor i anatomi ved Norges Idrettshøgskole. I tillegg til anatomi, underviste han i kontroll av motorikk og cellebiologi. Han forsket blant annet på egenskaper til forskjellige muskelfibertyper og hvordan aktivitet påvirker muskelfibertypeovergang. Han har skrevet flere lærebøker i anatomi og fysiologi, og bøkene "Klar ferdig gå" og "Mest om muskel" brukes i idrettsutdanning mange steder.