I sjøfartens tid (Innbundet)

Arendal 1723-1900

Forfatter:

Håkon Haugland

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202640095
Kategori: Historie
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen I sjøfartens tid

Bind 2 av Arendal by- og regionhistorie tar for seg utviklingen i arendalsdistriktet mellom 1723 og 1900, da Arendal var en av Norges største sjøfartsbyer, og sjøfart og skipsbygging var distriktets klart viktigste næringer. Det gav vekst og velstand, og skapte et bosettingsmønster som fremdeles preger distriktet i dag, men førte også til nedgang og krise da sjøfartens tid gikk mot slutten.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse I sjøfartens tid

«Fremstillingsformen og innpakningen er populærhistorisk, men boken er samtidig så gjennomført problemorientert, diskuterende og godt dokumentert at det forsvarer utgivelse på et akademisk forlag. Den preges av en forbilledlig kombinasjon av gode innledninger og oppsummeringer [...] Fremstillingen er hele veien velskrevet og interessevekkende, forfattet av en glimrende forsker og formidler. [...] Dette bindet av Arendals by- og regionhistorie er et praktverk på alle måter.»

Per G. Norseng, Heimen 4/2021Les hele anmeldelsen

«"I sjøfartens tid" er en levende fremstilling av en kystby som grunnet stor tilgang på trelast arbeider seg opp til å bli ledende innen norsk skipsbyggeri. [...] Dette praktverket ruller opp historiene om verftene i Arendal som bygget seg opp og satte, først lokalsamfunnet, på kartet, så nasjonen Norge, for i sin tur å fases ut. Stafettpinnen gikk til andre næringer.»

Fartein Horgar, Legekunsten 3/2021

Til toppen

Forfatter(e)

Håkon Haugland (f. 1980) er historiker med ph.d. i historie fra Universitetet i Bergen. Han bor på Gjeving i Tvedestrand, og driver med forskning og formidling innen norsk by-, sjøfarts- og lokalhistorie.