I hodet på en tenåring (Heftet)

Hva trenger ungdom fra foreldrene?

Forfatter:

Lars Halse Kneppe

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202682101
Om utgivelsen I hodet på en tenåring

I hodet på en tenåring er en inspirerende bok for foreldre om hvordan det er å være ung i dag, og om hvordan vi kan forstå tenåringen bedre.Lars Halse Kneppe er psykolog og snakker med ungdommer hver dag om bekymringer, lekser, stress, psykisk helse, festing, nett og sosiale medier, vennskap, forelskelse, sex og grensesetting. Ungdommer som gjerne er tause som en vegg hjemme. Gjennom samtalene lærer han mye om tenåringene og deres behov. Hva tenker de på og hva er de opptatt av? Og hva trenger de fra foreldrene sine?

Kneppe retter søkelyset mot både de negative og de positive sidene ved ungdomskulturen, hele tiden med en egen evne til å berolige oss foreldre. Med sin unike innsikt i mange ulike ungdommers verden skriver han både klokt og morsomt om generasjon prestasjon, om tøffe krav og svingende følelser, med eksempler alle kan kjenne seg igjen i.

«På spørsmålet om hva tenåringene trenger fra sine foreldre, er det ingen som svarer at de trenger kulere foreldre. I stedet svarer de at de vil bli sett, selv om de skjuler seg, eller bli hørt, selv om de ikke snakker. Ofte svarer de bare at de trenger å bli forstått, selv om de på ingen måte heller forstår seg selv. Men det viktigste er at foreldrene skal være glad i dem uansett. Så enkelt er det. Og så fordømt vanskelig.»

Til toppen

Presse I hodet på en tenåring

Nødhjelp til foreldre 05.02.2019

«I hodet på en tenåring er sjeldent godt skrevet, morsom og troverdig hjelpelitteratur fra en fagperson. Boka kan treffe mange foreldre som føler seg hjelpeløse i møtet med en ungdomshverdag som ser svært annerledes ut enn vi husker fra egne tenår.
Kneppe tar opp temaer som sosiale medier, grensesetting, sex, spiseforstyrrelser, skolevegring, angst, ensomhet. Når bør vi bekymre oss? Hva kan hjelpe?

Treffsikre betraktninger kommer på løpende bånd, som at "frykt smitter med blikkets hastighet" - en påminnelse om å ikke vise for mye engstelse når poden har problemer.

Kneppe hjelper oss med å forstå tenåringene, selv om han understreker at vi ikke klarer å forstå dem, uansett.»

Liz Buer, Psykisk helse

Hjelp til foreldre med tenåringer 08.03.2019

«Hvis du ikke forstår hva som foregår inne i hodet til ditt ellers så skjønne barn, som nå har forvandlet seg til en ukjent organisme du ikke klarer å ha dialog med, er denne boka for deg. Forfatteren veileder deg gjennom tenåringers indre liv med varme, humor og unike fagkunnskaper blandet med personlige betraktninger. Han forklarer hva de trenger fra foreldrene og gir deg verktøy og råd om hvordan du kan håndtere disse "umulige" årene. Trøsten er at det går over: Tenårene er som en lang unntakstilstand, men mens de er der, vil garantert mange foreldre være sjeleglade for Kneppes trøst og tips.»ALJ, Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft

Til toppen

Forfatter(e)

Lars Halse Kneppe er utdannet journalist og psykolog. Han arbeider som psykolog ved Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og ved flere videregående skoler i Oslo. Han holder jevnlig foredrag for foreldre. Han har skrevet hovedfagsoppgave om spiseforstyrrelser blant gutter og er fagstyremedlem og nestleder i ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser.