I arbeidslivet

I arbeidslivet Vaktmester/driftstekniker (Heftet)

Forfatter:

Camilla Olsen og Salla Taavetti

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202594572
Kategori: Arbeidsliv og jobbsøk
Læreplan: Grunnleggende norsk for språklige minoriteter
Fag: Arbeidsliv og jobbsøk
Nivå: Spor 2 - A2, Spor 2 - B1, Spor 3 - A2, Spor 3 - B1
Komponent: Ekstra materiell
Om utgivelsen I arbeidslivet Vaktmester/driftstekniker
I arbeidslivet yrkeshefte: Vaktmester/driftstekniker er et praktisk rettet hefte for deltakere som ønsker å bli vaktmester/driftstekniker.
Yrkesheftet gir en generell innføring i yrket vaktmester/driftstekniker. Her blir vanlige arbeidsoppgaver og rutiner presentert gjennom tekst og bilder. Heftet er todelt, der del 1 passer for deltakere på nivå A1–A2 og del to for nivå A2–B1. Innholdet har en stigende progresjon med lengre tekster og mer avanserte arbeidsoppgaver i del 2.

Sentrale begreper i yrket er vektlagt, og det finnes to ordlister der elevene kan fylle på med oversettelse eller forklaringer på eget morsmål. Ordlistene er plassert etter del 1 (nivå A1-A2) og etter del 2 (nivå A2-B1).

I arbeidslivet inkluderer en rekke yrkeshefter. Hjelpemidler og arbeidsoppgaver blir presentert, og heftene viser vanlige situasjoner og krav i yrket, godt støttet av foto fra arbeidsplassene. Yrkesheftene kan brukes i grupper, i klassen eller individuelt.

Les artiklene på Fagsnakk om hvordan du kan hjelpe elevene ut i vellykket arbeidspraksis. Serien består av 4 artikler under Norsk som andrespråk/arbeidsliv.


Til toppen

I arbeidslivet
I arbeidslivet er et nytt og innholdsrikt læreverk i arbeidslivskunnskap, med en serie komponenter for variert bruk. Kommunikative ferdigheter blir vektlagt.

Læreverket vil være komplett våren 2019, da tekstbøkene vil foreligge. Yrkesheftene utgis fortløpende fra høsten 2018.