Himmelsk kjemi (Heftet)

Innføring i generell og organisk kjemi

Forfatter:

Bjørn Gunnar Steen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 672
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202470715
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Himmelsk kjemi


Himmelsk Kjemi er ei lærebok som gir en innføring i generell og organisk kjemi samt utvalgte biokjemiske emner. Boka dekker det som er vanlig i et innføringskurs i kjemi ved høgskoler og universiteter.

Boka presenterer faget på en ny og spennende måte, der et møte mellom vitenskapsmannen Ernest Rutherford og St. Peter i himmelriket introduserer studenten for viktige temaer. Gjennom deres dialog treffer vi mange historiske personer som har stått for sentrale oppdagelser innen kjemien. Boka tar utgangspunkt i det enkle og er tilrettelagt slik at inngående forkunnskaper i kjemi ikke skal være nødvendig.

I 2. utgave er det gjort noen mindre rettinger av trykkfeil, fasitsvar, feilplasserte figurer etc. Den eneste store endringen fra 1. utgave er i avsnitt X7 om oksidativ fosforylering, der det nå er gitt en mer grundig gjennomgang av hvordan denne skjer.

Til hvert kapittel finnes oppgaver med fasit som gir studentene anledning til fortløpende å teste sine kunnskaper. Det er utarbeidet en nettressurs som inneholder løsningsforslag til alle oppgaver i boka, forslag til laboratorieøvelser m.m.

Til toppen