Hatprat (Ebok)

Forfatter:

Anne Birgitta Nilsen

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.25 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202455040
Kategori: Journalistikk og mediefag , Pedagogikk og lærerutdanning , Journalistikk , Norsk , Språk og litteratur , Mediefag , Litteratur- og språkvitenskap , Utdanningsledelse , Lærerutdanning og Samfunnsvitenskap
Fag: Journalistikk, Litteratur- og språkvitenskap, Mediefag, Norsk, Samfunnsvitenskap, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hatprat

Dette er den første boka på norsk som gir innsikt i hva hatprat er og kunnskap om hvorfor denne formen for språkbruk virker. Hvilke språklige virkemidler er det som gjør at noen lar seg forføre eller manipulere av mobbing, netthets og hatretorikk?

Hatprat er en form for språkbruk som kan forsterke og skape negative følelser, holdninger og oppfatninger overfor en gruppe mennesker eller et individ. Hatprat gjør skade, og kan føre til utrygghet og frykt hos utvalgte grupper og individer. Språkbruken kan redusere folks verdi som menneske, og på den måten være et angrep på deres verdighet. I sin ytterste konsekvens kan hatprat inspirere og motivere til hatkriminalitet og terrorisme ved hjelp av voldsoppviglende ytringer.

Til toppen

Andre utgaver

Hatprat
Bokmål Heftet 2014
Forfatter(e)

Anne Birgitta Nilsen er professor ved OsloMet – storbyuniversitetet og har sin faglige bakgrunn fra anvendt språkvitenskap, arabisk og midtøstenstudier. Hun har publisert en rekke vitenskapelige artikler og er redaktør og forfatter av flere fagbøker. Hun formidler også aktivt forskningsresultater i kronikker i aviser og tidsskrifter.