Fra bok til film (Heftet)

Om adaptasjoner av litterære tekster

Forfatter:

Arne Engelstad

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 188
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202380793
Kategori: Norsk , Mediefag og Litteratur- og språkvitenskap
Fag: Litteratur- og språkvitenskap, Mediefag, Norsk
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Fra bok til film

Hva skjer når en fortelling overføres fra et medium til et annet? Hva må tilrettelegges, hva må adapteres - og hvordan? Når sier ord mer enn levende bilder? Og når er film uslåelig? Fra bok til film berører slike spørsmål på en lettfattelig måte, med utgangspunkt i filmatiserte romaner og noveller. Boka gir en systematisk innføring i adaptasjonsteori og adaptasjonsanalyse med norske og nordiske eksempler.

Den reviderte utgaven har oppdaterte eksempler og en rekke nye filmomtaler i det siste kapittelet.

Fra bok til film passer for lesere som er opptatt av forholdet mellom litteratur og film, for eksempel studenter i norsk, litteratur- og filmvitenskap på universiteter og høgskoler, lærerstudenter og lærere.

Til toppen

Andre utgaver

Fra bok til film
Bokmål Ebok 2014

Andre aktuelle titler

  • Film

    En innføring

    Arne Engelstad og Elise Seip Tønnessen

    Heftet
Presse Fra bok til film

«En mer konvensjonell vei inn i adaptasjonstematikken finner vi i «Fra bok til film» og det gjør nettopp andre utgave av Arne Engelstads lærebok til et godt sted å starte for den som skal bryne seg på adaptasjonsstudiet for første gang. Bokens hensikt er klar: Å gi leseren innsikt i hva som skjer med en fortelling i prosessen fra verbal til visuell fortellerform, og gjennom denne innsikten gjøre oss mer oppmerksom på hva som er spesifikt for henholdsvis ordenes og de levende bilders uttrykksform [...] Med fokus på romanen, og med hovedsakelig norske samt enkelte nordiske eksempler, spør Engelstad hva som skjer med en fortelling når den overføres fra ett medium til et annet. Boken er tenkt som en lettfattelig innføring i adapsjonsteori og -analyse, hvor Engelstad trekker veksler på en stor viten om de ulike kunstformene og hele veien understreker de mediespesifikke forskjellene mellom bok og film».

Anders Lysne, Wuxia

Til toppen

Forfatter(e)

Arne Engelstad er professor ved Høgskolen i Sørøst-Norge og har forsket på film, litteratur og teater i mange år. Han har lang undervisningserfaring og har skrevet flere fagbøker og lærebøker.