Else går til psykolog (Innbundet)

Forfatter:

Else Kåss Furuseth

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202393083
Om utgivelsen Else går til psykolog

Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­

Else Kåss Furuseth ble tildelt Mental helses Åpenhetspris for 2018 på Verdensdagen for psykisk helse.

Til toppen

Presse Else går til psykolog

Ærlig om trøstespising og ensomhet 15.11.2018

«Innblikket i Furuseths terapitimer i tidsperioden 2015-2017 byr på en sterk leseropplevelse.»

 
Frank Lande, iTromsø

Else Kåss Furuseth har skrevet en viktig bok som ufarliggjør terapi

«Gjennom 29 dialoger får vi et rørende, interessant og lærerikt innblikk i hvordan psykolog og pasient arbeider sammen.»
«Else Kåss Furuseth er et komisk talent, kvikk og slagferdig selv i terapisituasjoner. Overfor psykologen er hun til tider voldsomt selvkritisk og lite sjenerøs på egne vegne. For meg som bare kjenner henne fra medienes rampelys er dette overraskende, men det gjør boken til noe annet enn en variant av 'kjendis står frem med problemer'.

Else Kåss Furuseth fremstår som et jordnært og lite selvhøytidelig menneske, og det som kommer frem er av allmenn interesse.

Else går til psykolog henvender seg til dem som er nysgjerrige på hva som foregår hos psykologen. For dem som sliter og kanskje trenger hjelp, er det en viktig bok som ufarliggjør terapi.»

 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeLes hele anmeldelsen

Modig bok fra ensomt menneske 23.10.2018

«Leser du om Furuseths liv, vil du ønske henne alt godt etter å ha lest ferdig.»
«Else Kåss Furuseth tør. Det står respekt av det også. Hun legger ikke sorgen fra seg på dørtrappen mi.»

Atle Christiansen, Aftenposten

Til toppen

Forfatter(e)

Else Kåss Furuseth (f.1980) er en prisbelønt og folkekjær programleder, humorist og forfatter, kjent for sin åpenhet om tabubelagte temaer. I boken Else går til psykolog (2018) åpner hun døren til terapirommet. Boken består av samtaler mellom Else og terapeuten hennes.

For tv-programmene Else om: selvmord (2019), Else om: barn (2020) og Kåss til kvelds (2021) vant hun Gullruten i kategorien «beste programleder». Else Kåss Furuseth ble tildelt Wenche Foss' ærespris for 2012, Oslo bys kunstnerpris for 2013, Mental Helses Åpenhetspris i 2018, Fredrikkeprisen 2019, og Solprisen 2022. Dagbladet har omtalt Else Kåss Furuseth som en nasjonalskatt.

Komikerkarrieren startet på begynnelsen av 2000-tallet. Da hun studerte ved Westerdals i Oslo, ble hun kjent med Sigrid Bonde Tusvik, Martin Beyer-Olsen, Morten Ramm, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson. Sammen skapte de de Blymandag, et sketsjebasert månedlig show som fant sted i betongkjelleren på Chateau Neuf i Oslo. Sketsjeshowet ble forløperen til Torsdag kveld fra Nydalen på TV2, der Else Kåss Furuseth var en av de faste programlederne i ti av elleve sesonger (2009–2014). Siden 2016 har hun ledet den populære podcasten The Kåss Furuseths sammen med søsteren sin, Cecilie.

I tillegg til å være humordronning er Else Kåss Furuseth kjent som en uredd talsperson for forebygging av selvmord, og for sin åpenhet om ensomhet og ufrivillig barnløshet. Hun har hatt betydelig suksess med de to teatermonologene Kondolerer, en komedie om selvmord (2011, Torshovteatret/Nationaltheatret), og Gratulerer (2018, Nationaltheatret), om å leve godt med sine feil og mangler.

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 2022 lanserte Cappelen Damm podkasten Under overflaten, der journalist Martin Giæver reiser hjem til forfattere for å bli kjent med dem og deres forhold til psykisk helse. I første episode av Under overflaten er det Else Kåss Furuseth som er gjest. Hun forteller at hun ikke turte å si til kollegene sine at hun skulle til psykolog. – Jeg sa til de på jobben at jeg gikk på yogakurs hver uke. Og jeg hadde med matte.