Elevers språkbruk (Heftet)

Hvordan forbedre relasjoner i klasserommet

Forfatter:

Anne Birgitta Nilsen

Les Anne Birgitta Nilsens innlegg på Fagsnakk: Språkbruk og relasjoner i klasserommet

Kronikk – forskersonen.no: Slik kan du og barna dine kommunisere bedre

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 146
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202632748
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk , Utdanningsledelse , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Elevers språkbruk

Denne boka handler om hvordan ulik språkbruk kan skape ulike stemninger og relasjoner i et klasse­rom og hvordan du som lærer kan jobbe for gode relasjoner mellom deg og elevene og elevene seg imellom.

I Elevers språkbruk presenteres en ny metode for hvordan lærere kan jobbe for et godt læringsmiljø. Forfatteren viser hvordan du kan utvikle elevenes verbale og ikke-verbale ressurser og hvordan disse utspiller seg i relasjon mellom medelever og lærere. Ved hjelp av metoden vil du kunne forebygge og motvirke mobbing og annen aggressiv språkbruk i skolen og fremme trivsel.

Boka støtter opp under viktige kompetansemål i skolen, som at elevene skal lære å opptre etisk og reflektert i kommunikasjon med andre. Den er skrevet med utgangspunkt i de nye læreplanene som ble fastsatt høsten 2019, der kritisk tenkning, håndtering av meningsbrytninger og respekt for uenighet står sentralt.

Til toppen

Andre utgaver

Elevers språkbruk
Bokmål Ebok 2021

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Anne Birgitta Nilsen er professor ved OsloMet – storbyuniversitetet og har sin faglige bakgrunn fra anvendt språkvitenskap, arabisk og midtøstenstudier. Hun har publisert en rekke vitenskapelige artikler og er redaktør og forfatter av flere fagbøker. Hun formidler også aktivt forskningsresultater i kronikker i aviser og tidsskrifter.