Den levende erfaring (Heftet)

En studie i samisk kunnskapstradisjon

Forfatter:

Jens-Ivar Nergård

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 270
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202256654
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Samfunnsfag og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Den levende erfaring

Den levende erfaring handler om hvordan kunnskap lagres, formidles og holdes levende i fortellinger. Forfatteren gir leseren innsikt i samisk kunnskapstradisjon og ser på fortellinger som tradisjonens grunntekster. Den samiske erfaringverdenen diskuteres ut fra kulturfaglige, dybdepsykologiske og kunnskapsteoretiske synsvinkler.

Forfatteren henvender seg til studenter i psykologi, teologi, helse – og sosialfag, lærer – og førskolelærerutdanningene og til dem som tar videreutdanning i psykisk helse. De kulturfaglige analysene og forfatterens dybdepsykologiske og kunnskapsteoretiske blikk gjør boka relevant også innenfor samfunnsvitenskap, humaniora og juss.

Forfatteren presenterer et stort empirisk materiale og tar leseren med inn i et år med reindrift ved hjelp av bilder og illustrasjoner. For alle som vil vite mer om hvordan samisk kunnskap skapes, videreføres og brukes i dag er dette en verdifull bok.

Til toppen

Presse Den levende erfaring

«De gamla traditionerna hålls levande i en ny tid, helt enkelt för att de är funktionella för ett visst livssätt. Jens-Ivar Nergårds 'Den levende erfaring' erbjuder en mångsidig och grundlig insikt i dessa förhållanden och kommer definitivt att bli en klassiker när det gäller fördomsfri beskrivning och analys av urfilosofi. Boka forklarer på en lettfattelig måte dagens system for inntektssikring og sosialhjelp. Den viser hvordan dette fører til og sementerer fattigdom, og hvorfor det er sånn.»

Jörgen I Eriksson, norrshamanLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
er professor ved Institutt for pedagogikk og lærerutdanning ved Universitetet i Tromsø, og professor II ved Senter for profesjonsstudier, Høgskolen i Bodø. Nergård er opptatt av kulturfilosofi og kulturpsykologi og har arbeidet med samisk materiale i over 20 år.