Anerkjennelse og profesjon (Heftet)

Forfatter:

Karen-Sofie Pettersen og Eva Simonsen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202306175
Kategori: Sosialfag
Fag: Sosialfag
Om utgivelsen Anerkjennelse og profesjon

Anerkjennelse og profesjon er en bok for studenter og profesjonelle yrkesutøvere. Den handler om hvordan profesjonsutøvere møter og håndterer mennesker i sin yrkeshverdag. Det kan være utfordrende å møte mennesker i sårbare posisjoner og vanskelig å se behovene deres enten man er sosialarbeider, lærer eller helsearbeider.

Anerkjennelse er ett aspekt ved profesjonell yrkesutøvelse. Forfatterne viser ulike måter å forstå fenomenet anerkjennelse på og hvordan det er knyttet til profesjonsutøvelsen og profesjonsetikken.

Sentrale temaer som beskrives og drøftes er blant andre:

  • Hva er profesjon
  • Hva er anerkjennelse
  • Anerkjennelse og inkludering
  • Profesjonsetikk, ringeakt og krenkelser
  • Likebehandling versus aksept av ulikheter og mangfold
  • Favorisering og diskriminering
  • Erfaring og evidens
Boka har en rekke eksempler. Dette gir profesjonsutøvere og studenter innen sosial- og helsefagene, samt lærerutdanningene, ny kunnskap og mulighet til refleksjon over sin egen praksis og yrkesrolle.

Til toppen

Presse Anerkjennelse og profesjon

«Boka er interessant og relevant for sykepleiere og studenter og gir kunnskap og mulighet til refleksjon over egen praksis og yrkesrolle.»

Marie Kvamme Mæland, Tidsskrift for fag og tro 1/2011

Til toppen

Forfatter(e)

Eva Simonsen er nå pensjonert. Hun har arbeidet som forsker i Statped, ved Danmarks Pædagogiske Universitet og som professor II ved Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo. Hennes mest sentrale forskningsområder er språk og kommunikasjon, spesialpedagogisk historie og profesjon og samarbeid mellom forskning og praksisfelt.