Alle nonner drar (Innbundet)

språk på ville veier

Forfatter:

Georg Kjøll

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202526665
Om utgivelsen Alle nonner drar

Det er menneskelig å feile. Spesielt menneskelig er det å feile med språk. Vi uttaler mange tusen ord hver dag, så det er ikke rart om vi innimellom bommer med uttale og betydning. Særlig halsbrekkende er de faste uttrykkene, som «alle monner drar», «prikken over i-en» eller «bite i det sure eplet». Her utgjør små nyanser hele forskjellen.

For plutselig har man påstått at alle nonner drar, eller man setter spissen på prikken, og da blir man fort nødt til å krype til det sure eplet, før man blir anklaget for å ha driti på dragen, og får så støvet passer.

Hvor kommer disse uttrykkene opprinnelig fra? Og hvordan forandrer de seg over tid? Denne boken utsetter deg for 229 overraskende og morsomme uttrykk og tar deg med på en reise gjennom kulturhistorie, psykologi, språkteori – og vill kontrafaktisk spekulasjon – for å finne svar. For hvordan ville verden sett ut dersom det å skyte spurv med kaniner var en vanlig aktivitet, eller om det var mulig å dolke seg selv i ryggen?

Til toppen

Presse Alle nonner drar

Denne boken er så unik, så morsom og så gjennomført godt skrevet at jeg rett og slett ikke ønsker å bli ferdig med den. Jeg vil den skal vare evig eller at det i det minste skal foreligge tre oppfølgere etter endt sisteside. Tommelen opp.

Christel, Notabene Åsane Storsenter, E-post

Til toppen

Forfatter(e)

Georg Kjøll (født 1980) har doktorgrad i lingvistikk og filosofi, med forholdet mellom tanke, språk og kommunikasjon som sitt forskningsområde. De siste årene har han jobbet med fagformidling som redaktør og utviklingsleder i Store norske leksikon. Han har tidligere utgitt boken Språkfilosofi.