Visjon 1 og 2 | Markedsføring og ledelse

Markedsføring og ledelse 1 og 2

Fag: Markedsføring og ledelse, Markedsføring og ledelse 1, Markedsføring og ledelse 2, Økonomiske fag
Nivå: Vg2, Vg3
Læreplan: Kunnskapsløftet
Om læreverket Visjon 1 og 2 | Markedsføring og ledelse

Visjon er læreverket til programfaget markedsføring og ledelse, kurs 1 og 2 i videregående skole. Visjon 1 og Visjon 2 ble grundig oppdatert og revidert i 2017 og 2018.

Visjon er et læreverk hvor konkrete eksempler og arbeid med større caser er gjennomgående grep for å gi elevene god forståelse av faget. Fagstoffet blir gjennomgående forklart og konkretisert med eksempler fra næringslivet, bilder og figurer for å hjelpe elevene til bedre forståelse av faget. I tillegg er kontrollspørsmålene og de mindre oppgavene til hvert kapittel fine når elevene jobber med innlæringen av fagstoffet.

Digitale lærebøker
Lærebøkene Visjon 1 og Visjon 2 finnes også i digitale utgaver som Brettbok og Unibok.

Elev- og lærernettsted med digitale ressurser > gå til visjon.cdu.no
Visjon Elevnettsted til begge kursene er gratis, men krever innlogging slik at casene elevene jobber med lagres og eleven kan finne igjen påbegynte og ferdige oppgaver. Casene har ulikt omfang og mange av dem dekker flere kapitler og emner. Arbeid med casene gir eleven god trening til eksamen. På nettstedet er det også interaktive oppgaver, begrepsbank med søkefunksjon og oppdaterte nyheter. Elevene får tilgang til ressursene for begge årene.

Visjon Lærernettsted inneholder løsningsforslag til casene og oppgavene i boka, forslag til presentasjoner og undervisningsopplegg. I tillegg finnes nyttige figurer og illustrasjoner og lenker til mer fagstoff. Tilgang til lærernettstedet krever lisens og gir tilgang til ressursene for begge årene.

Casene er sentrale i Visjon og trener elevene til eksamen i faget, på Cappelen Damm TV kan du se forfatter Bengt Olsen fortelle om dette.

Til toppen

Nye Visjon. Casene er sentrale

Forfatter Bengt E. Olsen trekker fram bruken av konkrete ekspempler og caser i presentasjonen av Nye Visjon. (Seminar mars 2017)

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)

Bengt E. Olsen er utdannet handelsøkonom (Master of Business and Marketing) fra BI, har pedagogikk fra Høgskolen i Buskerud og Universitetet i Oslo samt universitetsstudier i eBusiness & eCommerce fra Universitetet i Lund. Olsen har i mange år arbeidet med markedsføring og bedriftsledelse i egne selskaper, som leder i Ebookers Norge og i sin nåværende jobb som direktør for Bårdar Akademiet AS, og har lang erfaring med etablering av nye virksomheter. Han har tidligere skrevet flere lærebøker og har undervist i videregående skole og for studenter.

Per E. Nørgaard er utdannet handelsøkonom (Master of Business and Marketing) fra BI og cand. jur. fra Universitetet i Oslo. Han har mange års erfaring fra praktisk markedsføringsarbeid og var redaktør i Cappelen Undervisning i flere år. Nørgaard har undervist i videregående skole og for voksne studenter og vært medforfatter på flere læreverk. Nørgaard driver nå egen virksomhet.

Titler/bestilling