Mat og helse-boka
8–10
Fag: | Mat og helse |
Nivå: | 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn |
Læreplan: | Kunnskapsløftet |
Takk for mat! er skrevet til K06 og blir ikke revidert til fagfornyelsen. Det nye læreverket Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm bygger videre på Mat og helse-boka 8-10 fra 2013.
- Enkel, fargerik og munter elevbok.
- Lærerveiledning med mange ekstra oppgaver, oppskrifter og fagstoff.
- Fristende og sunne oppskrifter med referanse til aktuelt fagstoff.
Takk for mat! er et helt nytt læreverk i Mat og helse på ungdomstrinnet, laget av tre dyktige ernæringsfysiologer med undervisningsbakgrunn. Pernille Faye og Hege Wedø har bidratt med en spenstig layout og muntre illustrasjoner. Det nye faget setter i stor grad fokus på hvorfor det er så viktig å lage mat fra grunnen av, velge de riktige råvarene og spise mat regelmessig. Innholdet i faget er utvidet fra primært å omhandle matkunnskap og matlagingskunnskap til å bli et fag med et stort innslag av forbrukertemaer og helse- og livsstilsproblemstillinger.
Elevboka er blitt en inspirerende og fargerik bok. Den presenterer temaer som næringsstoffer, tradisjonell, norsk mat og mat fra andre land, økologisk mat, livsstilssykdommer, forbrukernes makt, skjult reklame – og mye mer. Boka er krydret med utfordrende og morsomme oppgaver og eksperimenter, og den har selvfølgelig en mengde oppskrifter på fristende og sunn mat – mat som mange ungdommer i dag er godt kjent med. Alle oppskriftene har en henvisning til det fagstoffet de passer til.
Lærerveiledningen utdyper enkelte temaer i elevboka og tar opp tilgrensende temaer som naturlig kan komme opp i diskusjonen i klassen, slik at læreren blir best mulig rustet til en allsidig dialog med elevene. I lærerveiledningen finnes dessuten mange ekstraoppgaver – og ekstra oppskrifter. Den har også nyttige oversikter over nettressurser og anbefalt tilleggslitteratur. Fasit til oppgaver og eksperimenter i elevboka finnes også her.
Her kan du bla i elevboka:
Takk for mat! Elevbok
8–10