Takk for mat!

Sprer matlyst og lærelyst

  • Fag: Mat og helse
  • Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
  • Læreplan: Kunnskapsløftet
  • Komponent: , Grunnbok, Lærerens bok, Digital ressurs
Titler/Bestilling
 
Takk for mat! er et læreverk i Mat og helse for ungdomstrinnet. Boka er full av smakfulle oppskrifter, og inspirerer elevene til å skape noe nytt sammen.

- Enkel, fargerik og munter elevbok.
- Lærerveiledning med mange ekstra oppgaver, oppskrifter og fagstoff.
- Fristende og sunne oppskrifter med referanse til aktuelt fagstoff.

Takk for mat! er et helt nytt læreverk i Mat og helse på ungdomstrinnet, laget av tre dyktige ernæringsfysiologer med undervisningsbakgrunn. Pernille Faye og Hege Wedø har bidratt med en spenstig layout og muntre illustrasjoner. Det nye faget setter i stor grad fokus på hvorfor det er så viktig å lage mat fra grunnen av, velge de riktige råvarene og spise mat regelmessig. Innholdet i faget er utvidet fra primært å omhandle matkunnskap og matlagingskunnskap til å bli et fag med et stort innslag av forbrukertemaer og helse- og livsstilsproblemstillinger.

Elevboka er blitt en inspirerende og fargerik bok. Den presenterer temaer som næringsstoffer, tradisjonell, norsk mat og mat fra andre land, økologisk mat, livsstilssykdommer, forbrukernes makt, skjult reklame – og mye mer. Boka er krydret med utfordrende og morsomme oppgaver og eksperimenter, og den har selvfølgelig en mengde oppskrifter på fristende og sunn mat – mat som mange ungdommer i dag er godt kjent med. Alle oppskriftene har en henvisning til det fagstoffet de passer til.

Lærerveiledningen utdyper enkelte temaer i elevboka og tar opp tilgrensende temaer som naturlig kan komme opp i diskusjonen i klassen, slik at læreren blir best mulig rustet til en allsidig dialog med elevene. I lærerveiledningen finnes dessuten mange ekstraoppgaver – og ekstra oppskrifter. Den har også nyttige oversikter over nettressurser og anbefalt tilleggslitteratur. Fasit til oppgaver og eksperimenter i elevboka finnes også her.

Her kan du bla i elevboka:
Takk for mat! Elevbok

Forfatterbilde

Gunn Helene Arsky

Gunn Helene Arsky er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo og jobber i Bama. Hun har vært vektrådgiver i flere nettvektklubber. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Cathrine Borchsenius

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og ansvarlig for vektprogrammet og alt fagstoff for helsepersonell på Dinkost.no. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Maria Thommessen

Maria Thommessen (1958 - 2006) var utdannet ernæringsfysiolog med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. I 2000 startet hun firmaet NutriCom AS og nettstedet www.dinkost. > Forfatterprofil

For å be om vurderingseksemplar må du være registrert og innlogget.