Skriveriet

Verkstedet der alle kan lage proffe tekster

  • Fag: Norsk
  • Nivå: 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn
  • Læreplan: Kunnskapsløftet
  • Komponent: , Digital ressurs
Mer info Lisenser/Bestilling
Skriveriet er et skriveverksted for elever som trenger tilrettelagt undervisning i norsk på 5.-7. trinn. Her får elever som strever med å produsere tekst en ny og motiverende måte å arbeide på.

Nettstedet har et stort utvalg av aktuelle sjangrer, og tema og innhold er i tråd med målene i Kunnskapsløftet. Teksten får et ryddig og fint design, noe som vil inspirere til videre tekstarbeid.

Elevene kan velge å jobbe på tre ulike nivåer med ulik grad av hjelp. Nivåene spenner fra nivå 1 som ikke fordrer stor grad av skriveferdighet, til nivå 3 der elevene skal skrive fritt ved hjelp av motiverende igangsettere. Målet er at alle elevene skal få til fullgode tekster innenfor de ulike sjangrene.

Forfatterbilde

Toril Hægeland

Toril er forteller, sanger og lærer. Hun underviser i norsk på lærerutdanninga ved Høyskolen i Oslo og Akershus, og også som frilans forteller. > Forfatterprofil

Du må logge inn for å bestille prøvetilgang. Hvis du ikke har brukernavn på cdu.no, må du først registrere deg. Klikk på Logg inn, søk opp skolen din og knytt deg til som lærer/ansatt.